Hyppää sisältöön

Palveluseteli

Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen. Salon asukkaille tarjottavat palvelut ja toimipisteet säilyvät ennallaan, mutta näiden sivujen sisältöä ei enää päivitetä. Ajankohtaisin tieto löytyy osoitteesta varha.fi.

Katso ajankohtaisin tieto täältä

Palvelusetelillä hankittava palvelu on vaihtoehto kunnan tuottamalle palvelulle. Palvelusetelillä edistetään sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjien valinnanvapautta ja mahdollisuuksia hankkia tarvitsemiaan palveluita yksityisiltä palvelujen tuottajilta.

Palvelusetelillä voi hankkia sellaisia sosiaali- ja terveyspalveluja, jotka kunnan kuuluu järjestää asukkailleen. Kunta voi tarjota palvelusetelin käyttömahdollisuutta palveluntarpeen arvioinnin perusteella niille asiakkaille, jotka täyttävät palvelun saamisen kriteerit. Asiakas päättää ottaako palvelusetelin käyttöön. Palveluseteli on määrärahasidonnainen palvelu.

Asiakas tai hänen virallinen edustajansa valitsee sopivan palveluntuottajan palvelukohtaisesta tuottajarekisteristä. Asiakas on yhteydessä valitsemaansa palveluntuottajaan saadakseen tietoa palvelun järjestymisestä ja tarkoista hinnoista. Asiakas tekee valitun palveluntuottajan kanssa palvelusopimuksen palvelun hinnasta ja sisällöstä. Sopimussuhdetta (asiakas ja palveluntuottaja) koskevat kuluttaja- ja sopimusoikeuden säännökset ja oikeusperiaatteet.

Salon kaupungin vanhuspalvelut hakee jatkuvalla haulla palveluntuottajia tilapäisen kotihoidon ja omaishoidon palvelusetelin palveluntuottajiksi.

Salon kaupungissa on mahdollista saada seuraavia palveluita palvelusetelillä.