Hyppää sisältöön
Sosiaali- ja terveyspalvelut

Lapsiperheiden sosiaalityö – Perhetiimi

Perhetiimi auttaa lapsiperheitä antamalla tarpeenmukaista sosiaalihuoltolain mukaista tukea sekä lapsille, nuorille että heidän vanhemmilleen. Perhetiimi käsittelee myös lapsiperheiden täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakemukset.

Usein perhetiimin asiakkuutta edeltää perheen yhdelle tai useammalle jäsenelle tehty palvelutarpeen arviointi Sointu-tiimissä, mutta perhetiimin asiakkuuteen voidaan tulla myös sosiaalihuoltolain mukaisten palveluiden hakemuksella tai lastensuojeluasiakkuuden jälkeen.

Perhetiimin sosiaalityöntekijöillä ja -ohjaajilla on soittoaika keskiviikkoisin klo 10.00-11.30. Muina aikoina soittopyynnöt sähköpostiin. Kaikkien perhetiimin työntekijöiden yhteystiedot löytyvät tämän sivun oikeasta reunasta3

Sosiaalihuoltolain mukaisia palveluita järjestetään työntekijän arvion perusteella

  • tueksi jokapäiväisestä elämästä selviytymiseen
  • asumiseen liittyvään tuen tarpeeseen
  • taloudellisen tuen tarpeeseen
  • sosiaalisen syrjäytymisen torjumiseksi ja osallisuuden edistämiseksi
  • lähisuhde- ja perheväkivallasta sekä muusta väkivallasta ja kaltoinkohtelusta aiheutuvaan tuen tarpeeseen
  • äkillisiin kriisitilanteisiin liittyvään tuen tarpeeseen
  • lapsen tasapainoisen kehityksen ja hyvinvoinnin tukemiseksi
  • päihteiden ongelmakäytöstä, mielenterveysongelmasta sekä muusta sairaudesta, vammasta tai ikääntymisestä aiheutuvaan tuen tarpeeseen
  • muuhun fyysiseen, psyykkiseen, sosiaaliseen tai kognitiivisen toimintakykyyn liittyvään tuen tarpeeseen –
  • tuen tarpeessa olevien henkilöiden omaisten ja läheisten tukemiseksi.Perhetiimi tekee moniammatillista yhteistyötä peruspalveluiden ja muiden sosiaalipalveluiden kanssa.

 

Pyydä apua

Pyydä apua -nappi – Pyydä apua sosiaalipalveluista klikkaamalla nappia.

Painaako mieltäsi joku kysymys, joka liittyy omaan tilanteeseesi tai perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen avun tai tuen tarpeeseen? Pyydä apua sosiaalipalveluista klikkaamalla nappia. Vastaamme sinulle seuraavana arkipäivänä.

Yhteystiedot

Käyntiosoite
Tehdaskatu 2
24100 Salo

Postiosoite
PL 80
24101 Salo

Muut yhteystiedot


Sosiaalipalveluiden palveluohjaus Sointu-tiimi on tarkoitettu tilanteisiin, joissa sosiaalipalveluiden asiakkuutta ei vielä ole muualla tai oikean palvelun löytäminen sosiaalipalveluiden joukosta on hankalaa. Neuvontapuhelimeen soitettaessa kartoitetaan tilannetta ja palvelutarvetta, jotta asia ohjautuu selvitettäväksi oikeaan yksikköön. Palveluohjaus opastaa p. 044 778 3121 maanantai-perjantai klo 8.00-11.30.