Hyppää sisältöön

Lastenneuvola

Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen. Salon asukkaille tarjottavat palvelut ja toimipisteet säilyvät ennallaan, mutta näiden sivujen sisältöä ei enää päivitetä. Ajankohtaisin tieto löytyy osoitteesta varha.fi.

Katso ajankohtaisin tieto täältä

Lastenneuvolat palvelevat alle kouluikäisiä lapsia ja heidän perheitään. Lastenneuvolassa pyritään turvaamaan jokaiselle lapselle mahdollisimman hyvä terveys ja edistämään koko perheen hyvinvointia. Lastenneuvolatyö on yksilöllistä, perhekeskeistä ja luottamuksellista. Vastaanotot ovat maksuttomia.

Neuvolassa tuetaan perheitä kasvussa vanhemmuuteen ja rohkaistaan vanhempia
luottamaan omiin kykyihinsä ja voimavaroihinsa. Neuvolatyön tavoitteena on perheen terveiden elintapojen edistäminen ja lapsen terveen kehityksen esteiden tunnistaminen ja poistaminen mahdollisuuksien mukaan.

Neuvolassa on määräaikaiset terveystarkastukset, niihin liittyvät tutkimukset ja rokotukset, terveysneuvonta ja keskustelut sekä kotikäynnit.

Valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta (380/2009) ohjaa tarkastusten ajankohtia.

Äkillisesti sairastuneen lapsen hoidon tarpeen arvioi oman alueen sairaanhoitaja, joka antaa hoito-ohjeita ja tarvittaessa ajan lääkärille.

Lastenneuvoloiden yhteystiedot ja ajanvaraus

Äitiys- ja lastenneuvoloiden ajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä, puh. 02 772 3551. Ajanvaraus on avoinna ma-to klo 8–14 ja pe klo 8–12. Takaisinsoittojärjestelmään soitetaan vain kerran ja neuvolasta soitetaan takaisin saman päivän aikana.

Siirry Lastenneuvoloiden yhteystiedot ja ajanvaraus -sivulle

Chat-ajanvarauspalvelu kuulo- ja puhevammaisille

Chatin kautta voit varata ajan Salon terveyspalveluista. Kirjoita chatiin oma nimesi ja asiasi. Hoitaja vastaa viestiin ja lähettää sinulle tunnistautumispyynnön.

Chat on avoinna ma-to 8-16 ja pe 8-15.

Siirry chat-palveluun

Vinkkejä ja tukea vauva-arkeen