Hyppää sisältöön

Palveluohjaus ja palvelutarpeen arviointi – Sointu

Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen. Salon asukkaille tarjottavat palvelut ja toimipisteet säilyvät ennallaan, mutta näiden sivujen sisältöä ei enää päivitetä. Ajankohtaisin tieto löytyy osoitteesta varha.fi.

Katso ajankohtaisin tieto täältä

Sointu-tiimiin kuuluu 13 sosiaalityön ammattilaista, joiden tehtävinä ovat sosiaalipalveluiden palveluohjaus ja virka-ajan päivystys, sosiaalihuoltolain mukaisten yhteydenottojen ja lastensuojeluilmoitusten vastaanottaminen, palvelutarpeen arvioiden laatiminen yhteistyössä asiakkaan ja hänen läheistensä sekä tarvittavien muiden ammattilaisten kanssa.

Ydintehtävänä on löytää tuen tarpeessa olevalle henkilölle oikeat palvelut oikea-aikaisesti. Mikäli asiakkuus on jo joltakin palvelualueella olemassa tai tarve tiettyyn palveluun on selkeästi tiedossa, otetaan suoraan yhteys kyseiseen palveluun kuten esim. vanhuspalvelut, Kelan toimeentulotuki, vammaispalvelut.

Palveluohjaus maanantai-perjantai klo 8.30-11.30 p. 044 778 3121.
Sointu-tiimin sosiaaliohjaaja on tavoitettavissa Perheiden palveluissa, osoite Ylhäistentie 2, ja puhelimitse aamupäivisin. Sosiaaliohjaaja antaa sosiaalihuollon neuvontaa ja ohjausta kuntalaisille.

Sosiaalipäivystys virka-aikana

Salon sosiaalipäivystyksen tavoittaa  kiireellisiä ja välttämättömiä toimenpiteitä vaativissa tilanteissa hätäkeskuksen kautta (112) jokaisena päivänä ympäri vuorokauden tai numerosta 044 778 3121 maanantai-perjantai klo 8.30-15.00.

Lapsen huoltoon, tapaamiseen ja elatukseen liittyvät asiat eivät pääsääntöisesti kuulu sosiaalipäivystykseen, vaan ne tulee hoitaa virka-ajalla lastenvalvojan kanssa.

Kiireettömät tai palveluohjaukseen liittyvät yhteydenotot tehdään virka-aikana maanantai-perjantai klo 8.30-11.30 p. 044 778 3121.

Sähköiset lomakkeet

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sivuilta löytyvät linkit kaikkiin muihinkin sähköisiin lomakkeisiin, kuten ennakollinen lastensuojeluilmoitus ja täydentävän/ehkäisevän toimeentulotukihakemus.

Siirry Varhan sähköinen asiointi ja lomakkeet -sivuille