Hyppää sisältöön

Laboratorio ja röntgen

Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen. Salon asukkaille tarjottavat palvelut ja toimipisteet säilyvät ennallaan, mutta näiden sivujen sisältöä ei enää päivitetä. Ajankohtaisin tieto löytyy osoitteesta varha.fi.

Katso ajankohtaisin tieto täältä

Laboratorio

Laboratoriopalvelut hoitaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin laboratorioyksikkö pääterveysasemalla Salossa. Myös muilla asemilla voidaan rajoitetusti ottaa laboratorionäytteitä. Laboratoriokokeisiin tarvitaan lääkärin lähete. HIV- ja raskaustestejä varten lähetettä ei tarvita. Virtsa- ja ulostenäytepurkit lääkärin määräämiin tutkimuksiin annetaan lähettävästä toimipisteestä.

Ajanvaraus laboratoriotutkimuksia varten puhelimitse pvm:n hinnalla numerosta 02 313 6321 (ma – pe klo 7.00 – 14.30) tai TYKSLABin maksuttomalla selainpohjaisella ajanvarausohjelmalla. Salon alueella toimiviin TYKSLABin laboratorioihin voi mennä myös ilman ajanvarausta. Tällöin pitää varata enemmän aikaa, koska vastaanotto tapahtuu vuoronumeron perusteella.
Voit varata ajan myös netissä, vsshp.fi

Röntgen

Röntgenpalvelut hoitaa Varsinais-Suomen kuvantamiskeskuksen Salon röntgenosasto pääterveysasemalla Salossa. Kuvantamiseen tarvitaan terveyskeskuslääkärin lähete. Ajanvaraukset tilauskeskuksesta puh. 02 313 3633.
Voit varata ajan myös netissä, vsshp.fi