Neuvolat

HUOM! Perniön, Kiskon, Kiikalan, Suomusjärven, Muurlan ja Tupurin neuvolat ovat suljettuina ajalla 23.12. - 19.12.2019. Asiakkaat hoidetaan pääterveysasemalla Sairaalantie 9, 24130 Salo.

Halikon, Perttelin ja Kuusjoen neuvolat ovat suljettuina ajalla 23.12. - 29.12.2019. Asiakkaat hoidetaan Läntisellä terveysasemalla Vilhonkatu 25. 24240 Salo.

Uskelankadun neuvola on suljettuna ajalla 23.12. - 29.12.2019. Asiakkaat hoidetaan Läntisen terveysaseman neuvolassa Vilhonkatu 25. 24240 Salo. Soitot oman neuvolan numeroon, josta puhelut siirtyvät automaattisesti Läntiselle terveysasemalle.

Tervetuloa sivuillemme joista löydät tietoa raskauteen, lapsen hoitoon, lapsiperheen elämään sekä raskauden suunnitteluun ja ehkäisyyn liittyvistä asioista.

Neuvolan toiminta perustuu määräaikaistarkastuksiin tai yksilöllisesti sovittuihin käynteihin terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolla. Terveyden edistäminen, sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen ovat tärkeä osa työtämme. Luottamuksellisen ja tasa-arvoisen asiakassuhteen kautta pyrimme tukemaan perheitä ja auttamaan heitä löytämään omat voimavaransa.

Kokonaisvaltaisen hoidon toteuttamiseksi teemme asiakkaan luvalla yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Näitä ovat esimerkiksi ravitsemusterapeutti, fysio-, toiminta- ja puheterapeutti, sosiaalityöntekijä, psykologi sekä lasten päivähoito.
Neuvolat toimivat alueittain ja ajanvarauksella. Palvelut ovat kuntalaisille maksuttomia.

Äitiysneuvolassa seurataan raskauden etenemistä, äidin ja tulevan vauvan terveyttä sekä tuetaan äitejä odotusaikana ja vauvan synnyttyä. Yhteistyö perheen kanssa jatkuu lastenneuvolassa.

Lastenneuvolat palvelevat alle kouluikäisiä lapsia ja heidän perheitään.