Vertaisryhmätoiminta

Sijoitettujen lasten Salapoliisi Mäyrä -toiminta

Salon kaupunki on ollut yhdessä Pesäpuun ry:n kanssa kehittämissä sijoitettujen lasten ja nuorten vertaistukiryhmätoimintaa. Salapoliisi Mäyrä -toiminnassa lapset ratkovat ohjattuna yhdessä lastensuojeluun ja sijaishuoltoon liittyviä tehtäviä. Mäyrä-ryhmään valitaan aina kerralla noin 6-8 lasta ja ryhmällä on vähintään neljä koko päivän mittaista seikkailupäivää yhdessä Salapoliisi Mäyrän kanssa. Kukin lapsi valitsee ryhmään mukaansa itselleen tärkeän aikuisen.

Vertaisryhmätoiminnassa ovat mukana myös lasten asioista vastaavat sosiaalityöntekijät sekä muita lastensuojelun ammattilaisia. Tällä tavoin toteutettu vertaisryhmätoiminta antaa lapselle ja työntekijöille mahdollisuuden tutustua toisiinsa ihan uudella tavalla.
Lisätietoa Salapoliisi-toiminnasta.
.
Voikukkia-vanhempainryhmät

Salossa järjestetään vuosittain vertaisryhmiä sijoitettujen lasten vanhemmille kaupungin omana toimintana. Nämä vertaisryhmät toteutetaan valtakunnallisella Voikukkia-mallilla. Mikäli vanhempi on kiinnostunut ryhmään osallistumisesta, voi hän olla yhteydessä lapsen omaan sosiaalityöntekijään.
Lisätietoa Voikukkia-toiminnasta.