Ehkäisyneuvonta

HUOM! Koronavirustilanteen vuoksi palveluissa on muutoksia.
Ehkäisyneuvonnan toiminta on toistaiseksi keskitetty Läntiselle terveysasemalle, yhteydenotot ma-to klo 12-13 puh. 02 7723758.

Pyrimme rajaamaan asiakkaiden määrän toimitiloissa mahdollisimman vähäiseen tartuntariskien minimoimiseksi. Tästä syystä äitiys- ja ehkäisyneuvontakäynneille on saavuttava yksin aina kun se vain on mahdollista ja lastenneuvolaan vain yhden huoltajan kanssa. Samoin ohjeistuksin toimitaan myös muille vastanotoille tullessa.

Perhesuunnittelun tavoitteena on seksuaaliterveyden ylläpitäminen ja edistäminen. Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvontapalvelut on tarkoitettu hedelmällisessä iässä oleville Salon kaupungin asukkaille ja kaupungissa opiskeleville vieraspaikkakuntalaisille.

Perhesuunnitteluneuvolasta/ehkäisyneuvolasta saa:

  • raskauden ehkäisyneuvontaa ja yksilöllistä ehkäisyn suunnittelua
  • mahdollisuuden keskustella kokonaisvaltaisesti perhesuunnittelusta
  • sukupuolitauteihin liittyvää neuvontaa ja hoitoa
  • lapsettomuuden hoidon alkututkimukset ja neuvontaa
  • raskauden keskeytykseen liittyvää neuvontaa, tutkimuksia ja ohjausta


Ehkäisyneuvonnassa työskentelevät terveydenhoitaja ja terveyskeskuslääkäri. Koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa toimivat terveydenhoitajat hoitavat omien koulujensa terveiden nuorten naisten ehkäisyn aloitukset ja ohjaavat heidät sitten ehkäisy-/ perhesuunnitteluneuvolan tai aluelääkärin vastaanotolle.

Palvelu on luottamuksellista ja perhesuunnitteluneuvolan käynnit ovat maksuttomia.