Hyppää sisältöön

Kirjavinkkejä kotiin Metsärinteen päiväkodissa 

Eli 3-5- vuotiaiden lempikirjoja

Mietimme Metsärinteen päiväkodin Ruusunmarjojen ryhmässä, miten innostaisimme perheitä lukemaan entistä enemmän kirjoja kotona:

Pyysimme lapsia ja vanhempia yhdessä miettimään, mikä kotoa löytyvä kirja olisi lapsesta kaikkein mieluisin. Vanhemmat myös keskustelivat lapsensa kanssa tästä valitsemastaan kirjasta ja kirjoittivat ylös lapsen ajatukset kysymyksiin: ”Mistä kirja kertoo? Ja miksi kirja on niin kiva?”

Viikon aikana kolme lasta kerrallaan toi kirjansa ryhmään. Ryhmän yhteisellä hetkellä lapsi sai omalla vuorollaan esitellä lempikirjansa toisille lapsille.
Kirjan kuvien näyttäminen ja kirjasta kertominen sekä kotona täytetyn kirjaesittelyn lukeminen aikuisen avustuksella oli lapselle tärkeä ja odotettu hetki!

Kirjoja luettiin ja katseltiin moneen kertaan viikon aikana. Myös lepohetkellä luettiin lasten kirjoja. Kirjoista nousi monenlaisia keskusteluja, ja lapsi pääsi loistamaan oman kirjansa asiantuntijana! Kaikki kirjaesittelyt laitettiin ”Kirjavinkkejä kotiin” -taululle toivottavasti helpottamaan jatkossa perheiden kirjavalintoja.