Hyppää sisältöön

Koronarokotukset

Kotona asuvien 80 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien, sekä 18-69-vuotiaiden 1. riskiryhmään kuuluvien koronarokotukset ovat käynnissä.

Kyseisten ryhmien rokotusaikoja voi varata. 

Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

 • elinsiirto tai kantasolusiirto
 • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
 • vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
 • vaikea krooninen munuais- tai keuhkosairaus
 • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
 • Downin oireyhtymä (aikuiset)

Rokotettavien riskiryhmäläisten ikärajaa lasketaan sitä mukaa, kun vanhemmat ikäluokat saadaan rokotettua.

Ajanvaraus rokotukseen

Aika varataan ensisijaisesti sähköisesti. Ajanvaraus edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Siirry sähköiseen ajanvaraukseen – salo.terveytesi.fi

Jos sähköistä ajanvarausta ei ole mahdollista käyttää, niin ajan voi varata myös puhelimitse. Ajanvarauksen puhelinnumero on 02 772 3605. Ajanvaraus on avoinna maanantaista torstaihin kello 8-16 ja perjantaisin kello 8-15. Ajanvaraus toimii takaisinsoittojärjestelmällä.

Ajanvarausnumerosta annetaan rokotusaikoja vain rokotusvuorossa olevaan ryhmään kuuluville.

Rokotusjärjestys

Valtioneuvosto on päättänyt Suomen rokotusjärjestyksestä 22.12.2020 antamallaan asetuksella. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tehnyt rokotusjärjestyksestä tarkemman suosituksen.

Salossa ovat osittain edelleen käynnissä rokotusjärjestyksessä kiireelliseksi luokitellun sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan sekä asumispalvelujen ja laitoshoidon toimintayksiköiden henkilökunnan ja asukkaiden rokotukset.

Selaa taulukkoja mobiilinäkymässä sivusuuntaisesti.

Rokotettava ryhmä

Iäkkäiden henkilöiden asumispalveluiden ja laitoshoidon toimintayksiköiden henkilökunta ja asukkaat Valmis 1. rokotteen osalta
Koronapotilaita hoitavat terveydenhuollon ammattilaiset Valmis 1. ja 2. rokotteen osalta
Kriittiset sote-alan ammattilaiset Käynnissä

Riskiryhmät ja laajamittainen rokotus väestölle

Rokotuksiin liittyvät aika-arviot saattavat muuttua riippuen saatavien rokotteiden määrästä tai muutoksista rokotusjärjestyksessä.

Rokotettava ryhmä

Aikataulu

Info

80 vuotta täyttäneet ja vanhemmat henkilöt

Myös samassa taloudessa asuvat omaishoitajat sekä ikääntyneet henkilöt kuuluvat rokotusvuoroon.

 

Rokotukset ovat käynnissä. Ajanvaraus on käynnissä. Koko ikäryhmälle on postitettu kotiin kirje, jossa kerrotaan tarkemmin ajanvarauksesta.
70 vuotta täyttäneet ja vanhemmat henkilöt

Myös samassa taloudessa asuvat omaishoitajat sekä ikääntyneet henkilöt kuuluvat rokotusvuoroon.

Arvioitu aloitus maalis – huhtikuussa. Ajanvarauksen avautumisesta tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavissa, kaupunkitiedotteessa ja paikallismediassa.
Lääketieteelliset riskiryhmät 1 (thl.fi) 18-69-vuotiaiden 1. riskiryhmään kuuluvien rokotukset ovat käynnissä. 18-69-vuotiaiden 1. riskiryhmään kuuluvien ajanvaraus on käynnissä.
Lääketieteelliset riskiryhmät 2 (thl.fi) Arvioitu aloitus maalis – huhtikuussa.
Laajamittainen rokottaminen väestölle Arvioitu aloitus kevään aikana.
Muut sote-alan työntekijät Arvioitu aloitus kevään aikana.

Rokotettujen määrä Salossa ikäryhmittäin – THL:n rokotusrekisteri

Missä rokotetaan?

Kaikkien rokotusryhmien rokotuspaikkana toimii ns. Saktan kiinteistö (entinen terveydenhuolto-oppilaitos) osoitteessa Karjalankatu 2 – 6, 24130 Salo. Ensimmäisellä rokotuskerralla annetaan aika toista rokotuskertaa varten, ja suositeltu annosväli on 12 viikkoa. Rokotuksen jälkeen saa potilasohjeen, jossa kerrotaan, miten rokotuksen jälkeen toimitaan.

Kun tulet rokotukseen

 • Rokotukset järjestetään Saktan kiinteistössä (ent. terveydenhuolto-oppilaitos) Karjalankatu 2-6, käynti talon takana olevasta sisäänkäynnistä.
 • Ota mukaan Kela-kortti.
 • Varaudu, että peruste riskiryhmään kuulumiseen tarkastetaan potilastietojärjestelmästä.
 • Tule vain terveenä.
 • Noudata turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa.
 • Käytä kasvomaskia koko rokotuskäynnin ajan.
 • Saavu mahdollisimman täsmällisesti, jotta rokotustila ei ruuhkaantuisi eikä kenenkään tarvitsisi odottaa ulkona./li>
 • Pukeudu helposti riisuttavaan paitaan, mutta varaa mukaan lämmintä vaatetta siltä varalta, että joudut odottamaan ulkona.
 • Rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan.

Rokotuksen jälkeenkin on edelleen tärkeää pitää turvavälejä, käyttää kasvomaskia, huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta sekä noudattaa myös muita ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Koronarokotuksia koskevat tiedotteet

Tiedotteet
Katsaus Salon koronarokotustilanteeseen
1.3.2021
Tällä hetkellä Salossa rokotetaan 80 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia, ja huomenna tiistaina alkavat 18 – 69 -vuotiaiden 1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien rokotukset. Tiedossa olevien rokotemäärien perusteella Salossa on tällä viikolla mahdollisuus antaa noin 1700 ja ensi viikolla noin 1300 rokotusta. Viime viikon loppuun mennessä Salossa oli ensimmäisen rokotteen saanut 2529 ja toisen 911 henkilöä. […]
Tiedotteet
Koronarokotukset laajenevat Salossa
24.2.2021
Kotona asuvien 85 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien koronarokotukset alkoivat Salossa eilen. Lisäksi ajanvaraus kotona asuvien 80-84-vuotiaiden osalta on avattu, ja tämän ryhmän rokotukset alkavat ensi viikolla. Tälle ryhmälle on myös lähetetty erillinen kutsukirje kotiin. Ensimmäiseen lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien 65 – 69 -vuotiaiden sähköinen ajanvaraus on avautunut maanantaina ja ikäryhmää laajennetaan tästä päivästä lähtien. Ajan […]
Tiedotteet
Koronarokotusten aikataulutus ja järjestelyt Salossa
17.2.2021
Ajanvaraus kotona asuvien 85 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien koronarokotuksia varten avautui maanantaina, ja rokotukset alkavat ensi viikolla. Saloon saadaan viikoilla 8 ja 9 noin 800 rokoteannosta, jotka käytetään tämän ryhmän rokotuksiin. Koko ikäryhmä on saanut tai saa kotiin kirjeen, jossa kerrotaan, miten rokotusaika varataan. Kaikkia kirjeitä ei ole postitettu yhtä aikaa, jotta ajanvaraus ei […]
Tiedotteet
Koronarokotusten eteneminen Salossa
9.2.2021
Salossa aloitetaan kotona asuvien 85 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien koronarokotukset viikolla 8. Myös samassa taloudessa asuvat omaishoitajat sekä ikääntyneet henkilöt kuuluvat tähän rokotusryhmään. Koko ikäryhmälle postitetaan kotiin kirje, jossa kerrotaan, miten rokotusaika varataan. Rokotusaika varataan ensisijaisesti verkossa, mutta myös puhelinajanvaraus on käytössä. Ajanvaraus avautuu 15.2. ja sieltä voi varata ainoastaan tämän ikäryhmän rokotusaikoja. Kaupunki […]
Tiedotteet
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri rokottanut ja jakanut kuntiin kaikkiaan noin 9 000 koronavirusrokotetta 21.1. mennessä
25.1.2021
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri oli torstaihin 21.1. mennessä saanut käyttöönsä kaikkiaan 12 000 koronavirusrokotetta. Näistä yhteensä noin 9 000 rokotetta on jo annettu ja jaettu edelleen kuntiin. Jokaiselle saadulle rokoteannokselle on olemassa yksityiskohtainen käyttösuunnitelma kansallisesti linjatun rokotusjärjestyksen mukaisesti. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote 22.1. Viikolla 3 (18. – 24.1.) toteutettujen rokotteiden tilasto valmistuu ja tiedotetaan tiistaina 26.1.
Tiedotteet
Ajankohtaista koronarokotuksista
20.1.2021
Sosiaali- ja terveysministeriön linjauksen mukaan koronavirusrokotteita hankitaan Suomessa koko väestölle. Koska rokotteita saadaan Suomeen aluksi vain rajoitetusti, tarjotaan niitä vain tietyille kohderyhmille. Missä järjestyksessä rokotetaan? Valtioneuvosto on päättänyt Suomen rokotusjärjestyksestä 22.12.2020 antamallaan asetuksella. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tehnyt rokotusjärjestyksestä tarkemman suosituksen. Sen mukaan rokotteita tarjotaan eri väestöryhmille seuraavassa järjestyksessä: Koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö […]
Tiedotteet
Koronarokotukset alkavat Salossa
5.1.2021
Salon koronavirusrokotukset alkavat loppiaisen jälkeen torstaina 7.1.2021 kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti. Ensimmäisenä rokotetaan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö, joka hoitaa koronapotilaita tai työskentelee kiireellistä hoitoa antavassa yksikössä. Rokotteen saavat ensilinjassa myös ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta. Sen jälkeen rokotuksia jatketaan hoivakotien asukkaisiin ja ikääntyneisiin henkilöihin. Kuluvan viikon aikana rokotetaan noin 100 työntekijää, ja ensi viikosta alkaen rokote-erät ovat noin […]