Hyppää sisältöön

Hajala
Pieni kylä – korkea elämänlaatu

Kylämme

Kylämme sijainti on oivallinen Turku-Helsinki moottoritien (E18) sekä 110-tien varrella. Salon keskustaan on noin 15 kilometrin matka, samoin Paimioon. Moni hajalalainen käykin Turun seudulla tai pääkaupunkiseudulla töissä, mutta palaa työpäivän jälkeen kotiin maaseudun rauhaan. Hajalan kylän rustiikkista kylätaajamaa ympäröi laaja maaseutu. Hajala on kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti merkittävää aluetta ja Vanha Kuninkaantie kulkee kylämme läpi.

Myllytyryn lampi on erityisesti kesäaikaan kylän sydän ja kohtauspaikka. Tämän sympaattisen metsälammen rannalla on mahdollisuus virkistäytyä koska vain kahdella hiekkarannalla. Lammen länsirannalla sijaitsee sauna sekä laituri. Kesäisin MLL järjestää lammella uimakoulua kaiken ikäisille ja tasoisille uimareille. Myllytyryn pukukopit ja grillikota ovat aina käytössä ja sauna lämpiää keskiviikkoiltaisin sekä kesäkaudella että avantokaudella kello 18-20.

Asuminen

Hajala tarjoaa maaseudun rauhaa ja kauniita maisemia sekä eläväisen luonnon ja tilaa hengittää. Hajalassa on vireä ja eloisa kyläyhteisö sekä turvallista asua. Kylän useat yhdistykset ja toimijat edistävät kylällä asumisen edellytyksiä sekä tarjoavat kyläläisille toimintaa ja lisäävät yhteisöllisyyttä.

Hajalan kyläkaavaan on kaavoitettu kymmeniä tontteja hyvien liikenneyhteyksien päähän, Turku- Helsinki -moottoritielle on vain muutaman kilometrin matka. Tänne voit rakentaa sen oman unelmiesi talon. Esimerkiksi Hajalan koulun ja päiväkodin välittömässä läheisyydessä on yli 20 tonttia myynnissä. Nämä tontit sijaitsevat kauniilla metsäisellä mäellä, josta on upeat näkymät ympäröiville peltoaukeille ja jokinotkoihin. Tontteja on myös Hajalan kylätaajaman alueella vanhan asutuksen lomassa, josta on myöskin yhtä lyhyt matka moottoritien liittymään. Ota yhteyttä, jotta saat yhteyden maanomistajiin, joilla on kaava-alueella rakennuspaikkoja myynnissä: kylayhdistys@hajala.fi

Lapsiperheille

Hajalassa on inhimillisiä arvoja vahvasti korostava, pieni ja aktiivinen lähikoulu sekä kotoisa, lämminhenkinen päiväkoti. Kylän keskellä Villantiellä on kaupungin ylläpitämä leikkipuisto. Muihin perheisiin on helppo tutustua pienen kyläyhteisön ansiosta ja yhteisöllisyys huokuu kaikessa tekemisessä. Koulun filosofiaan kuuluu vahvasti luonnon läheisyys, oppilaan ainutlaatuisuus, ihmisyys ja oikeus hyvään opetukseen. Yhteistyötä, vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja harjoitellaan myös monin eri muodoin lukuvuoden aikana.

Hajalaan muuttaneet Elina ja Leevi

Varsinais-Suomen Vuoden Kylään 2020 – Hajalaan muuttaneet Elina ja Leevi ovat tyytyväisiä. ”Täältä on sen verran hyvät liikenneyhteydet, että työmatka on vain kymmenen minuuttia pitempi kuin mitä se oli Turun sisäisessä liikenteessä”, Leevi huomauttaa.

Lue koko tarina

 

 

Palveluja kartalla

Salon karttapalvelusta kartta.salo.fi voit hakea haluamiasi palveluja kartalle. Kiinnostaako missä on koulut ja päiväkodit, leikkipaikat, koirapuistot, liikuntakohteet ja muut. Tutustu.

Kohteita Hajalassa

Salon joukkoliikenne – Salonpaikku.fi

Paikun sivuilta löydät aikataulut ja reitit, liput ja hinnat sekä muita ohjeita ja tietoa.

Siirry Salonpaikku.fi -sivuille