Hyppää sisältöön

Vaihda kallis elämä rikkaaseen

Elämä maksaa, mutta valitsemalla viisaasti, voi samalla rahalla saada huomattavasti enemmän. Esimerkiksi asuinpaikan valinnalla on iso vaikutus perheen kuukausittaiseen rahankäyttöön. Salossa elämä on pääkaupunkiseutuun verrattuna monin tavoin edullisempaa.

Kun Janne ja Maija muuttivat kahden lapsensa kanssa pääkaupunkiseudulta Saloon, tipahtivat kuukausittaiset asumiskustannukset melkein kolmasosaan entisestä, vaikka perheen keskustakolmio vaihtui puolet suurempaan omakotitaloon läheltä keskustaa. (asuntojen keskihinta: Salo 1 750 €/m2 vs. Helsinki 10 400 €/m2).

Iloinen yllätys tuli myös lasten harrastuksista. Urholle, lupaavalle juniorikoripalloilijalle löytyi paikka Vilppaasta ja kausimaksu jäi puoleen entisestä. (kausimaksu U14 Salon Vilpas 510 € – Tapiolan Honka 1100 €). Vilja taas pääsi vihdoin aloittamaan ratsastusharrastuksen, kun ratsastustunnin hinta jäi 25 euroon (tuntihinta Salo 25 €/h – Helsinki 50 €/h).

Asuntojen keskihinta: Salo 1 750 €/m2 vs. Helsinki 10 400 €/m2

Kausimaksu U14 Salon Vilpas 510 € – Tapiolan Honka 1100 €

Ratsastustunnin hinta Salo 25 €/h – Helsinki 50 €/h).

Päivittäinen elämäkin muuttui yksinkertaisemmaksi. Perhe päätti hankkia säästyneellä rahalla pienen sähköauton, jolla on helppo käydä asioilla keskustassa (parkkimaksu 0 €) tai vaikka Salon lukuisissa luontokohteissa ja aktiviteeteissa.

Työpaikanvaihtokaan ei ollut tarpeen, koska Maija pystyy tekemään suurimman osan ajasta etätyötä ja Jannen työpaikka on kätevästi Espoossa radan varrella. Reilun tunnin työmatkan pystyy käyttämään työntekoon toisin kuin kaupungin sisäisessä liikenteessä, joten Janne saa tehtyä töitä jopa paremmin kuin ennen. Kausilipun hintakaan ei ole paha verrattuna HSL:n vyöhykelippuun.

Kaikkia asioita ei kuitenkaan voi mitata rahassa. Nyt Janne ja Maija perheineen voivat asua väljemmin, mukavammin ja huolettomammin. Mistään ei tarvitse tinkiä, ja isompiin kaupunkeihinkin pääsee nopeasti, jos jotain erikoisempaa tarvitaan.

Vaihda sinäkin kallis elämä rikkaaseen ja ylläty, kuinka paljon enemmän saat Salossa.

Hintatiedot:
Saldo-palvelun blogi https://www.saldo.com/fi-fi/blog/elinkustannukset-kaupungeittain/
Urheiluseurojen sivustot
Salon ja Helsingin kaupunki

Vaihda kallis elämä rikkaaseen – muuta Saloon!

Saloon.fi