Hyppää sisältöön

Aikuisvastaanotto

Aikuisvastaanoton puhelinajat ja –numerot ovat muuttuneet 3.1.2022 alkaen. Terveyskeskuksen aikuisvastaanotto on ottanut käyttöön takaisinsoittojärjestelmän. Takaisinsoittojärjestelmä on avoinna maanantaista torstaihin klo 8–14 ja perjantaisin klo 8–12. Uusi puhelinnumero on 02 772 3624. Takaisinsoittojärjestelmään soitetaan vain kerran ja aikuisvastaanotosta soitetaan takaisin saman päivän aikana.

Aikuisvastaanotto on terveydenhoitajan vastaanotto, jossa paneudutaan terveyttä edistävien, sairautta ehkäisevien tai hoitoa koskevien kysymysten käsittelyyn, ratkaisun etsimiseen ja neuvontaan.

Pääpaino on kansansairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Asiakas kohdataan kokonaisvaltaisesti, ei ainoastaan jokin tietty perussairaus huomioiden.

Tavoitteena on terveyden edistäminen ja sairauksien ennaltaehkäisy.


Diabetes -ensitietoryhmät

Salolaisille tuoreille tyypin 2 diabetespotilaille järjestetään diabetes-ensitietoryhmä.

Ensitietoryhmä kokoontuu viisi kertaa. Jotta saisi mahdollisimman suuren hyödyn ryhmästä, on tärkeää, että asiakas osallistuisi joka ryhmäkertaan. Luennot ovat moniammatillisen tiimin tiivis tietopaketti, joka tukee asiakkaan omahoitoa.

Diabetes-ensitietoryhmiin on mahdollista osallistua lähitapaamisen lisäksi myös etänä.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille uusille tyypin 2 diabetespotilaille. Lisätietoa voit kysyä omalta diabeteshoitajaltasi.

Voit ilmoittautua dm-ensitietoryhmään alla olevista linkeistä. Ilmoittaudu kertaan viimeistään 2 päivää ennen tapahtuman alkamista. Osallistumislinkki lähetetään sähköpostiisi tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Kevään 2022 ryhmät:

3.5.22 klo 16.30-18 Omahoito ravitsemuksen avulla (diabeetikon ravitsemussuositukset)
10.5.22 klo 16.30-18 Suun terveys ja keinoja elämäntapamuutokseen
17.5.22 16.30-18 Diabeetikon sosiaaliturva ja omahoito ravitsemuksen avulla (erityisesti asiaa painonhallinnasta)