Hyppää sisältöön

Omahoito ja itsehoito-ohjeet

Salon kaupungin terveyspalvelut tarjoaa kuntalaisilleen mahdollisuuden Omahoitopalveluun yhdessä Duodecimin kanssa.

Duodecim Omahoito

Omahoito on omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista. Siihen liittyvät muun muassa terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta, uni, tupakoimattomuus ja mielen hyvinvointi. Omahoito on tarkoitettu niille, jotka tavoittelevat terveysriskien vähentämistä elintapojen muutoksilla. Duodecim Omahoito -sivuilla on myös tarkempaa tietoa sairauksien ennaltaehkäisystä sekä yleisimpien sairauksien hoidosta.

Duodecim Star terveystarkastus

Duodecim Star terveystarkastus -sivujen kautta pääset tekemään itsellesi sähköisen terveystarkastuksen ja saat raportin sekä tietoa, joka auttaa sinua arvioimaan terveyttäsi ja sairausriskejäsi. Lisäksi saat tietoa, mitä kaikkea voisit oman hyvinvointisi parantamiseksi tehdä. Sivusto tarjoaa myös hyödyllistä sairaus- ja riskitekijäkohtaista tietoa kotona tapahtuvan hoidon avuksi ja monipuoliset valmennusohjelmat, jossa voit asettaa itsellesi elintapoihisi liittyviä tavoitteita ja seurata edistymistäsi.

Mikäli terveystarkastuksessa ilmenee paljon riskitekijöitä eri osa-alueella, tai koet tarvetta saada apua henkilökunnalta, varaa aikaa omalle terveysasemallesi, hoitajan vastaanotolle. Mainitse tekemäsi terveystarkastus, joka otetaan tuolloin käsittelyyn.

Duodecim terveyskirjasto

Duodecimin terveyskirjasto tarjoaa hyödyllistä sairaus- ja riskitekijäkohtaista tietoa kotona tapahtuvan hoidon avuksi. Palvelusta löytyvät sairautesi tai riskitekijäsi hoidon tärkeimmät sisällöt koottuina tiiviiksi kokonaisuuksiksi. Voit lukea yksityiskohtaisempaa tietoa sekä saada käytännön neuvoja mm. astman, diabeteksen, eteisvärinän, nivelrikon, reuman, sepelvaltimotaudin, sydämen vajaatoiminnan ja verenpaineen omahoitoosi.