Hyppää sisältöön

Omahoito ja itsehoito-ohjeet

Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen. Salon asukkaille tarjottavat palvelut ja toimipisteet säilyvät ennallaan, mutta näiden sivujen sisältöä ei enää päivitetä. Ajankohtaisin tieto löytyy osoitteesta varha.fi.

Katso ajankohtaisin tieto täältä

Salon kaupungin terveyspalvelut tarjoaa kuntalaisilleen mahdollisuuden Omahoitopalveluun yhdessä Duodecimin kanssa.

Duodecim Omahoito

Omahoito on omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista. Siihen liittyvät muun muassa terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta, uni, tupakoimattomuus ja mielen hyvinvointi. Omahoito on tarkoitettu niille, jotka tavoittelevat terveysriskien vähentämistä elintapojen muutoksilla. Duodecim Omahoito -verkkosivuilla on myös tarkempaa tietoa sairauksien ennaltaehkäisystä sekä yleisimpien sairauksien hoidosta.

Duodecim Star terveystarkastus

Duodecim Star terveystarkastus -verkkosivujen kautta pääset tekemään itsellesi sähköisen terveystarkastuksen ja saat raportin sekä tietoa, joka auttaa sinua arvioimaan terveyttäsi ja sairausriskejäsi. Lisäksi saat tietoa, mitä kaikkea voisit oman hyvinvointisi parantamiseksi tehdä. Sivusto tarjoaa myös hyödyllistä sairaus- ja riskitekijäkohtaista tietoa kotona tapahtuvan hoidon avuksi ja monipuoliset valmennusohjelmat, jossa voit asettaa itsellesi elintapoihisi liittyviä tavoitteita ja seurata edistymistäsi.

Mikäli terveystarkastuksessa ilmenee paljon riskitekijöitä eri osa-alueella, tai koet tarvetta saada apua henkilökunnalta, varaa aikaa omalle terveysasemallesi, hoitajan vastaanotolle. Mainitse tekemäsi terveystarkastus, joka otetaan tuolloin käsittelyyn.

Duodecim terveyskirjasto

Duodecimin terveyskirjasto  -verkkosivu tarjoaa hyödyllistä sairaus- ja riskitekijäkohtaista tietoa kotona tapahtuvan hoidon avuksi. Palvelusta löytyvät sairautesi tai riskitekijäsi hoidon tärkeimmät sisällöt koottuina tiiviiksi kokonaisuuksiksi. Voit lukea yksityiskohtaisempaa tietoa sekä saada käytännön neuvoja mm. astman, diabeteksen, eteisvärinän, nivelrikon, reuman, sepelvaltimotaudin, sydämen vajaatoiminnan ja verenpaineen omahoitoosi.

Omaolo

Omaolo.fi -verkkosivuilta löydät sosiaali- ja terveyspalvelut, nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden – vaikka kotisohvalta käsin! Omaolon antamat suositukset ovat aina henkilökohtaisia. Ne perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti yhteisesti sovittuihin kriteereihin.

Omaolossa voit arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa. Vastaustesi perusteella saat toimintasuosituksen ja hoito-ohjeet.
Henkilökohtainen palvelu edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Käytössäsi ovat seuraavat oirearviot:

Alaselkäkipu tai -vamma, Omaolo.fi
Hengitystietulehdus, Omaolo.fi
Koronavirustaudin oirearvio, Omaolo.fi
Korvan kipu tai lukkoisuus, Omaolo.fi
Kurkkukipu tai nieluoire, Omaolo.fi
Närästys, Omaolo.fi
Olkapään kipu, jäykkyys tai vamma, Omaolo.fi
Peräaukon seudun oire, Omaolo.fi
Polven oire tai vamma, Omaolo.fi
Päänsärky, Omaolo.fi
Ripuli, Omaolo.fi
Seksitautiepäily, Omaolo.fi
Silmän rähmiminen, vetistys tai punoitus, Omaolo.fi
Virtsatietulehdus, Omaolo.fi
Yleinen oirekysely, Omaolo.fi
Yskä, Omaolo.fi