Hyppää sisältöön

Työttömien terveystarkastukset

Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen. Salon asukkaille tarjottavat palvelut ja toimipisteet säilyvät ennallaan, mutta näiden sivujen sisältöä ei enää päivitetä. Ajankohtaisin tieto löytyy osoitteesta varha.fi.

Katso ajankohtaisin tieto täältä

Terveydenhoitajan vastaanotolla arvioidaan terveydentilaa, annetaan terveysneuvontaa ja mietitään työkykyyn vaikuttavia asioita. Tarvittaessa ohjataan jatkotutkimuksiin sekä muiden palveluiden piiriin.

Alle vuoden kestänyt työttömyys:

Mikäli työttömyytesi on kestänyt alle vuoden, voit varata ajan terveydenhoitajalle terveystarkastukseen omalta terveysasemaltasi puhelimitse tai nettiajanvarauksen kautta.

Tästä pääset sähköiseen ajanvaraukseen

Yli vuoden kestänyt työttömyys:

Yli vuoden työttömänä olleiden terveystarkastukset toteutetaan Waltti-talossa, Salorankatu 5-7, 24240 Salo. Voit varata ajan itse tai sopia ajan varaamisesta asioidessasi työllisyyden kuntakokeilussa, Työ- ja elinkeino- tai sosiaalitoimistossa.

Salon TYP:in asiakkaille tehdään terveystarkastuksia asiakkuuden aikana. (TYP= työllistymistä edistää monialainen yhteispalvelu)

Tästä pääset Salon TYP:n sivuille

Tykki – työttömien työkyky- ja kuntoutusarvioyksikkö

Työttömien terveydenhuolto on vaihtanut nimensä toimintaa paremmin kuvaavaksi: Tykki – työttömien työkyky- ja kuntoutusarvioyksikkö.

Tykki toimii edelleen Waltti-talossa Salorankatu 5-7. Tykissä terveydenhoitajat tekevät työttömien terveystarkastuksia ja ohjaavat Tykin lääkärin arvioon niitä, jotka tarvitsevat laajempaa työkyky- ja kuntoutusarviota alentuneen terveydentilansa vuoksi. Tykissä tehdään edelleen tiivistä yhteistyötä Walttitalossa toimivien työllisyyspalveluiden, Kuntakokeilun, sosiaalitoimen, kuntouttavan työtoiminnan ja Kelan edustajien kanssa.

Tykkiin eivät sisälly sairausvastaanotot ja pitkäaikaissairauksien kontrollit, vaan nämä kuuluvat terveysasemille.