Hyppää sisältöön

Mennääs ulos!

Luontoliikuntahaaste perheille

Osallistu

Salon liikunta- ja kulttuuripalvelut käynnisti syksyllä 2020 perheille suunnatun Mennääs ulos! -luontoliikuntahaasteen, jonka avulla kannustetaan tutustumaan kaupungin moniin ulkoilumahdollisuuksiin ja tuottaa perheille ideoita yhteiseen tekemiseen ulkona eri vuodenaikoina. Haaste kannustaa lähiympäristön tutkimiseen, kulttuurin ja liikunnan yhdistämiseen ulkoilussa sekä luonnon kokemiseen moniaistisesti. Mennääs ulos! koostuu neljästä eri alakategoriasta: Retkivinkit, Mene metsään, Kokeile uusia lajeja sekä Leiki ja löydä. Ideakortissa (liite alla) vinkkejä eri kategoriaan. Toivomme saavamme luontoliikuntahaasteen avulla kaikkien yhteiseksi iloksi perheiden omia vinkkejä heidän löytämistään kivoista leikkipaikoista, ulkoilutekemisistä ja/tai retkeilykohteista.

Mennääs ulos kevät/kesä 2021 ideakortti (pdf)

Tallenna omat parhaat vinkit kyselylomakkeeseen ja osallistu samalla  liikunta-, kulttuuri- ja retkeilyaiheisten palkintojen arvontaan (arvontapäivät ovat kunkin kuukauden 15. päivä ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti):
Haasteen kyselylomake

Vuohensaaren tarinapolku

Perheet voivat käydä kulkemassa Vuohensaaren tarinapolun (Satamakatu 102)  omalla porukalla ja samalla auttamassa tarinan pupua ja tutkimassa keväistä luontoa. Tarinapolku on kuljettavissa 24.4.-2.5. välisen ajan. Polulla tehdään erilaisia liikunnallisia tehtäviä. Polku on noin kilometrin mittainen ja sisältää vaihtelevaa maastoa sekä kallioisia ja kivisiä osuuksia. Tämän takia suosittelemme pienten lasten kanssa ensisijaisesti muita kantovälineitä kuin rattaita.
Reitin pituus on noin 1 kilometriä ja on viitoitettu oranssin värisillä nauhoilla. Reitti poikkeaa välillä tutusta polusta.

Ota yhteyttä!

Kulttuurituottaja
Sini Lundgrén
sini.lundgren@salo.fi
044 778 4983

Liikunnanohjaaja
Essi Kuivalainen
essi.kuivalainen@salo.fi
044 778 4706

Liikuntapalvelujen tiedotussihteeri
Terhi Sinnelä
terhi.sinnela@salo.fi
044 778 4717