EtusivuAjankohtaistaKansainvälisistä opiskelijoista apua IT-osaajapulaan

Kansainvälisistä opiskelijoista apua IT-osaajapulaan

Turun ammattikorkeakoulun ulkomaalaisille opiskelijoille suunnattu kyberturvallisuuden koulutus on käynnistynyt tänä vuonna Salossa. Vuoden 2020 aikana opiskelijamäärän arvioidaan kasvavan jo sataan insinööriopiskelijaan. Kyberturvallisuuden insinöörikoulutuksen osallistujat on rekrytoitu ulkomailta, pääosin Aasiasta. Rekrytointi on toteutettu yhteistyössä koulutusvientiyritys Edunationin kanssa. Insinöörikoulutus toteutetaan Salo IoT Campuksella.

- Alun haasteista huolimatta toiminta on saatu käyntiin ja vahvaa kasvua on nähtävissä vuodelle 2020. Seuraavan ryhmän on tarkoitus aloittaa helmikuussa 2020 ja keväällä haetaan opiskelijoita myös ensi vuoden syksyllä opintonsa aloittavaan ryhmään, kertoo koulutus- ja tutkimuspäällikkö Tero Reunanen Turun ammattikorkeakoulusta.

Salon kaupungin, Turun ammattikorkeakoulun ja Edunation edustajat kertoivat näkemyksiään medialle järjestetyssä tilaisuudessa maanantaina 18.11. Salo IoT Campuksella. Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna kertoi avoimien työpaikkojen määrän olevan kasvussa Salossa. Inna näkee kyberturvallisuuskoulutuksen hyvänä tulevaisuudenalana. Hänen mukaansa kaikki organisaatiot tulevat tarvitsemaan kyberturvallisuusosaamista jatkossa.

- Korkeakouluopinnot Suomessa ovat huipputuote, joka kiinnostaa globaalisti, Inna sanoo

IT-osaajista on pulaa jo nyt

- IT-ala tulee kasvamaan riippumatta yleisestä talouskehityksestä, Tero Reunanen korostaa.

Edunationin neuvonantaja Peter Vesterbacka näkee kansainvälisten opiskelijoiden saamisen Suomeen kriittisen tärkeänä. Vesterbackan mukaan kotimaiset korkeakoulusta valmistuneet eivät riitä osaajatarpeeseen vastaamiseen. Tavoitteena ja toiveena on että opiskelijat voisivat valmistuttuaan työskennellä Suomessa ja mahdollisesti käynnistää myös uutta yritystoimintaa.

Lisätiedot koulutuksesta:

Turun ammattikorkeakoulu koulutus- ja tutkimspäällikkö Tero Reunanen, 044 907 4592

Julkaistu: 19.11.2019 10:38

Takaisin