EtusivuAjankohtaistaSalon kaupungin tilannetiedote ja uudet varautumistoimenpiteet koronavirukseen liittyen

Salon kaupungin tilannetiedote ja uudet varautumistoimenpiteet koronavirukseen liittyen

Salon kaupungin laajennettu johtoryhmä on aamun kokouksessaan päättänyt uusista toimenpiteistä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi.

Uimahalli, kaupungin sisäliikuntatilat ja kaupungin hallinnoimat saunat ovat suljettuina yleisöltä 17.3. - 12.4. välisen ajan.

Liikuntapalvelujen lasten, nuorten ja työikäisten toiminta keskeytetään 17.3. - 12.4. väliseksi ajaksi.

Kaikki nuorisotilat ovat suljettuina 17.3. - 12.4. välisen ajan.

Kansalaisopiston lasten ja nuorten kurssit ja musiikkiopiston opetus sekä muu toiminta keskeytetään 17.3. - 12.4. väliseksi ajaksi. Kansalaisopiston osalta lakisääteisen maahanmuuttajien opetuksen ja työttömille tarkoitettujen kurssien osalta on tehty erilliset ratkaisut.

Myös muista työllistymistä edistävistä toimenpiteistä (työpajat, starttivalmennus) tehdään erillisratkaisut niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa työttömän toimeentulon kannalta.

Koulujen työelämään tutustumisjaksot (TET) ja luokkaretket perutaan kevään osalta. Huhtikuun lopulla tarkastellaan vielä mahdollisuutta toteuttaa 6. ja 9. -luokkalaisten luokkaretket. Tällä pyritään varmistamaa se, että mahdollisesti yhteisesti kerätyt varat retkeä varten saadaan käytettyä yhdessä.

Päiväkotien ja koulujen sulkemisen osalta odotetaan maan hallituksen toimesta tämän päivän aikana annettavia linjauksia. Koulujen etäopetussuunnitelmat ovat otettavissa käyttöön nopealla aikataululla.

Kirjastot ja museot päätettiin pitää edelleen auki, samoin kaupungintalo ja Halikon virastotalo.

Kaupungin päätöksentekoon liittyen valmistellaan sähköisen etäkokouksen käyttöönottoa kaupunginhallituksen osalta. Käyttöönotto vaatii kaupunginhallituksen päätöksen. Päätös on mahdollista tehdä tämän päivän kaupunginhallituksen kokouksessa.

Lautakuntien kokouksia tullaan todennäköisesti siirtämään. Seuraavan kaupunginvaltuuston kokouksen (6.4.) osalta ei vielä tehty päätöksiä.

Kaupungin sisäisen ohjeistuksen osalta ei tehty muutoksia. Henkilöstöä kehotetaan osallistumaan kokouksiin sekä koulutuksiin etäyhteyden kautta ja varsinaisen etätyöluvan myöntämisestä päättää kunkin yksikön esimies.

Kaupungin johtoryhmä pitää seuraavan kokouksen tänään iltapäivällä klo 15.00 ja tiedottaa sen jälkeen mahdollisista uusista toimenpiteistä.

Julkaistu: 16.3.2020 12:03

Takaisin