EtusivuAjankohtaistaSalon kaupungin tilannetiedote koronavirukseen liittyen

Salon kaupungin tilannetiedote koronavirukseen liittyen

Maan hallituksen eilen tekemien linjausten toimeenpano etenee suunnitellusti.

Päiväkotien ja koulujen osalta henkilöstölle ja huoltajille lähetettiin ensimmäinen Wilma-ohjeistus eilen illalla ja tänään on lähetetty Wilman kautta kysely 1.-3. luokkalaisten sekä erityisen tuen oppilaiden huoltajille koskien lähiopetuksen, iltapäivätoiminnan sekä koulukuljetuksen tarvetta. Lisäksi huoltajille on lähetetty Wilman kautta kooste tulevien viikkojen toimintatavoista päiväkodeissa, kouluissa ja etäopetuksessa.

Salon taidemuseo Veturitalli ja Salon elektroniikkamuseo ovat suljettuina 17.3. lähtien. Elektroniikkamuseo on suljettu 13.4. asti ja Veturitalli syksyyn saakka jo tiedossa olleen remontin vuoksi. Kaupungin kirjastot palvelevat vielä tänään normaalien aukioloaikojen mukaisesti ja ovat sen jälkeen suljettuina 13.4. asti.

Kaupunki tiedotti jo eilen tiukentaneensa vierailukäytäntöjä palveluasumis- ja hoivayksiköissä. Vierailuita terveyskeskusosastoille sekä vanhusten ja vammaisten erilaisiin palveluasumis- ja hoivayksiköihin sekä lastensuojeluyksikköihin ei sallita ajalla 17.3. - 13.4. asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden varmistamiseksi. Erityistilanteissa, esimerkiksi asiakkaan ollessa saattohoidossa, omaisia pyydetään ottamaan yhteyttä puhelimitse hoitavaan yksikköön tapaamisten järjestämiseksi.

Hallituksen yli 70-vuotiaita koskevaan toimintaohjeeseen liittyen kaupunki valmistelee neuvontapuhelimen käyttöön ottoa. Hallituksen ohjeen mukaan yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan.

Kaupungintalo ja Halikon virastotalo pidetään edelleen avoinna, mutta hallituksen linjauksen mukaisesti suositellaan välttämään tarpeetonta oleskelua julkisissa tiloissa.

Paikallinen joukkoliikenne Paikku ja palveluliikenne toimivat toistaiseksi normaalisti eikä matkustajamääriä rajoiteta. Paikussa suositellaan matkustajia maksamaan ensisijaisesti Waltti-matkakortilla tai Waltin mobiililipulla, jolloin kuljettajien ja matkustajien väliset kontaktit vähenevät.

Kaupunginhallitus päätti eilisessä kokouksessaan siirtyä sähköisiin etäkokouksiin eikä käsitellyt aiemmin julkaistulla esityslistalla olleita asioita. Käsittelemättä jääneet asiat, kuten Tunnin juna -hankeyhtiöön osallistuminen, siirtyvät käsiteltäviksi tulevissa sähköisissä kokouksissa. Myös muissa toimielimissä valmistaudutaan sähköisen kokouksen käyttöön ottoon.

Kaupunki valmistelee parhaillaan mallia siitä miten suljettuina olevien toimipisteiden ja työyksiköiden henkilöstöä olisi mahdollisuus siirtää muihin tehtäviin. Samoin kaupungin käytössä olevaa etätyöohjeistusta tarkennetaan vastaamaan hallituksen etätyömääräystä.

Kaupunki antaa tilannetiedotteen koronavirukseen liittyen jälleen huomenna.

Julkaistu: 17.3.2020 17:16

Takaisin