EtusivuAjankohtaistaKaivolan esiopetuksen järjestämisestä kuullaan huoltajia ja henkilöstöä

Kaivolan esiopetuksen järjestämisestä kuullaan huoltajia ja henkilöstöä

Perttelissä sijaitsevan Kaivolan päiväkodin esiopetukseen liittyvistä tilajärjestelyistä kuullaan Kaivolan päiväkotiin esiopetukseen sijoitettujen lasten huoltajia, henkilöstöä sekä kuntalaisia seuraavan kahden viikon aikana. Koska nykyisessä koronatilanteessa erillistä tilaisuutta ei voida järjestää, pidetään esiopetuksen aloittavien lasten huoltajille Skype-kuuleminen maanantaina 11.5. ja muuten palautetta on mahdollista lähettää joko sähköpostitse tai postitse kaupungin kirjaamoon 20.5. mennessä.

Kaivolan päiväkodin sisäilmaongelmia sekä tilojen kylmyyttä on seurattu maaliskuusta 2019 alkaen. Terveystarkastaja on todennut mittaustulosten perusteella, että Kaivolan päiväkodin ryhmätilojen terveydellisissä olosuhteissa on liian matalan lämpötilan ja korkean hiilidioksidipitoisuuden osalta tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa tiloissa oleskeleville terveyshaittaa.

Tilanteen korjaamiseksi on tarjolla kolme vaihtoehtoa. Alustava ehdotus on, että Kaivolan päiväkodin tiloja ei korjata, tiloista luovutaan ja toiminta siirretään henkilöstöineen toimintakauden alusta pysyvästi Inkereen päiväkodin Inkereen koululla sijaitseviin tiloihin. Tätä vaihtoehtoa tukevat esimerkiksi Perttelin alueen lapsimäärän väheneminen, terveys- ja turvallisuustekijät ja aikataulu.

Toisina vaihtoehtoina ovat tilojen korjaaminen joko kevyesti tai perusteellisemmin. Kevyen korjaamisen kustannusarvio on noin 50 000 euroa ja perusteellisemman noin 200 000 euroa.

Opetuslautakunta käsittelee asiaa ylimääräisessä kokouksessaan 26.5. Mikäli kokouksessa päädytään korjausvaihtoehtoihin, niin asia on vietävä kaupunginvaltuustoon lisämäärärahan saamiseksi. Molemmissa korjausvaihtoehdoissa tarvitaan myös väistötilat esiopetuksen järjestämiseksi syyslukukaudella.

Lisätietoja:
Sivistyspalvelujen johtaja Pia Setälä, , 02 778 4001
Varhaiskasvatusjohtaja Anna Karlsson, , 02 778 7850

LIITE: Kaivolan esiopetuksen tilajärjestelyt

Julkaistu: 6.5.2020 16:06

Takaisin