Hyppää sisältöön

6. luokka

Kuudennen luokan oppilaiden tiedostavan sekä vastuullisen elämäntavan opiskelua tuetaan kulttuurikasvatussuunnitelman avulla. Teemana on kestävä kehitys, ympäristö ja kestävän elämäntavan omaksuminen. Oman identiteetin kehittymisen tukeminen jatkuu erityisesti muihin kulttuureihin tutustumisen kautta tarkastellen, havainnoiden ja monimuotoisuuden ymmärtämistä tukien.

Omatoimista teemaan sopivaa kulttuurikasvatussisältöä

Omaa ilmaisua ja uusia ilmaisukeinoja voi harjoitella luokan kanssa Runovideopajassa. Pajan tavoitteena on tutustuttaa osallistujia matalalla kynnyksellä runouteen ja runojen tekemiseen. Paja yhdistää sanalliseen ilmaisuun myös kuvaa ja ääntä, ja tukee siten monilukutaidon kehittymistä. Mitä tapahtuu, kun sanoja, ääniä, liikettä, värejä ja valoa yhdistetään toisiinsa? Pajaprosessin voi ajatella yhteisenä leikkinä, jonka aikana voi kokeilla erilaisia ilmaisukanavia ja pitää hauskaa.

 

Lukuvuosi 2022-23, opettajan info

Konsertti

Kuudennen luokan ohjelmassa Nappulassa on konserttikokemus kaikille Salon kuudesluokkalaisille. Konsertit toteutetaan yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta Uulun sekä Kiertävän kulttuurikeskus Kattilan kanssa loka-marraskuussa 2023.

Roskaduo-koulukiertue

Kulttuuriosuuskunta Uulun koululaiskonsertti Roskaduo kiertää yhdeksän Salon alakoulua 9.-11.10.2023. Kiertue suuntautuu pääasiassa kyläkeskuksiin ja kulttuurituottaja on kouluihin yhteydessä konsertin käytännön järjestelyistä viimeistään syyskuun alussa.

Roskaduo esittää hilpeää ja mukaansatempaavaa musiikkia, jonka tekemiseen oppilaat pääsevät monin tavoin osallistumaan. Yhtyeen soittimista iso osa on erilaisista roskista ja kierrätysmateriaaleista rakennettuja. Miltä mahtaa kuulostaa kastelukannusta rakennettu kitara-trumpetti? Osa soittimista on vuorostaan rakennettu luonnonmateriaaleista, eläinten ja kasvien osista. Näitä erilaisia soittimia vertailemalla päästään myöskin suoraan asian äärelle – tutkimaan luonnon, kierrätyksen ja luovuuden tärkeyttä!

Keuhkot – Metsän ekosysteemi

Kiertävä Lastenkulttuurikeskus Kattila saapuu Saloon konsertoimaan kuudesluokkalaisille marraskuussa 22. ja 23.11. Konsertit järjestetään Salon ja Halikon keskustan alueella, niin että useamman koulun kuudennet luokat pääsevät konserttiin samaan aikaan. Kulttuurituottaja on yhteydessä kouluihin konserttien käytännön järjestelyistä syyskuun aikana.

Konsertissa kuullaan mm. puun osia selvittävä tango. Päästään myös tutkimaan yhteyttämistä, metsän asukkaiden ammatteja sekä metsän kerroksia. Viimeksimainittuja yleisö myös imitoi Kattilan lukuisilla soittimilla. Konsertin jälkeen jokaisella kuulijalla pitäisi olla runsaasti tietoa puu- ja metsäasioista!

Kirjasto

Kirjaston kouluille suunnatut palvelut, esim. Salosen lukudiplomi, kirjasarjat ja kirjakassit, ovat kaikkien luokka-asteiden käytössä. Lue lisää täältä.