Hyppää sisältöön

6. luokka

Kuudennen luokan oppilaiden tiedostavan sekä vastuullisen elämäntavan opiskelua tuetaan kulttuurikasvatussuunnitelman avulla. Teemana on kestävä kehitys, ympäristö ja kestävän elämäntavan omaksuminen. Oman identiteetin kehittymisen tukeminen jatkuu erityisesti muihin kulttuureihin tutustumisen kautta tarkastellen, havainnoiden ja monimuotoisuuden ymmärtämistä tukien.

Omatoimista teemaan sopivaa kulttuurikasvatussisältöä

Omaa ilmaisua ja uusia ilmaisukeinoja voi harjoitella luokan kanssa Runovideopajassa. Pajan tavoitteena on tutustuttaa osallistujia matalalla kynnyksellä runouteen ja runojen tekemiseen. Paja yhdistää sanalliseen ilmaisuun myös kuvaa ja ääntä, ja tukee siten monilukutaidon kehittymistä. Mitä tapahtuu, kun sanoja, ääniä, liikettä, värejä ja valoa yhdistetään toisiinsa? Pajaprosessin voi ajatella yhteisenä leikkinä, jonka aikana voi kokeilla erilaisia ilmaisukanavia ja pitää hauskaa.

 

Lukuvuosi 2022-23, opettajan info

Konsertti

Kuudennen luokan ohjelmassa Nappulassa on konserttikokemus kaikille Salon kuudesluokkalaisille. Konsertit toteutetaan yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta Uulun lokakuussa sekä Kiertävän kulttuurikeskus Kattilan kanssa kevätlukukaudella 2024.

Roskaduo-koulukiertue

Kulttuuriosuuskunta Uulun koululaiskonsertti Roskaduo kiertää yhdeksän Salon alakoulua 9.-11.10.2023. Kiertue suuntautuu pääasiassa kyläkeskuksiin ja kulttuurituottaja on kouluihin yhteydessä konsertin käytännön järjestelyistä viimeistään syyskuun alussa.

Roskaduo esittää hilpeää ja mukaansatempaavaa musiikkia, jonka tekemiseen oppilaat pääsevät monin tavoin osallistumaan. Yhtyeen soittimista iso osa on erilaisista roskista ja kierrätysmateriaaleista rakennettuja. Miltä mahtaa kuulostaa kastelukannusta rakennettu kitara-trumpetti? Osa soittimista on vuorostaan rakennettu luonnonmateriaaleista, eläinten ja kasvien osista. Näitä erilaisia soittimia vertailemalla päästään myöskin suoraan asian äärelle – tutkimaan luonnon, kierrätyksen ja luovuuden tärkeyttä!

Ympäristöteemaiset konsertit Lastenkulttuurikeskus Kattilalta

Kiertävä Lastenkulttuurikeskus Kattila saapuu Saloon konsertoimaan kuudesluokkalaisille maaliskuussa 7. ja 8.3.24 Luontokuvia-konsertilla sekä toukokuussa 13.5.24 Keuhkot – metsän ekosysteemi -konsertilla. Konsertit järjestetään pääosin Salon ja Halikon keskustan alueella, niin että useamman koulun kuudennet luokat pääsevät konserttiin samaan aikaan. Kulttuurituottaja on yhteydessä kouluihin konserttien käytännön järjestelyistä.

Kirjasto

Kirjaston kouluille suunnatut palvelut, esim. Salosen lukudiplomi, kirjasarjat ja kirjakassit, ovat kaikkien luokka-asteiden käytössä. Lue lisää täältä.