Hyppää sisältöön

6. luokka

Kuudennen luokan oppilaiden tiedostavan sekä vastuullisen elämäntavan opiskelua tuetaan kulttuurikasvatussuunnitelman avulla. Teemana on kestävä kehitys, ympäristö ja kestävän elämäntavan omaksuminen. Oman identiteetin kehittymisen tukeminen jatkuu erityisesti muihin kulttuureihin tutustumisen kautta tarkastellen, havainnoiden ja monimuotoisuuden ymmärtämistä tukien.

Omatoimista teemaan sopivaa kulttuurikasvatussisältöä

Omaa ilmaisua ja uusia ilmaisukeinoja voi harjoitella luokan kanssa Runovideopajassa. Pajan tavoitteena on tutustuttaa osallistujia matalalla kynnyksellä runouteen ja runojen tekemiseen. Paja yhdistää sanalliseen ilmaisuun myös kuvaa ja ääntä, ja tukee siten monilukutaidon kehittymistä. Mitä tapahtuu, kun sanoja, ääniä, liikettä, värejä ja valoa yhdistetään toisiinsa? Pajaprosessin voi ajatella yhteisenä leikkinä, jonka aikana voi kokeilla erilaisia ilmaisukanavia ja pitää hauskaa.

 

Lukuvuosi 2022-23, opettajan info

Konsertti

Kuudennen luokan ohjelmassa Nappulassa oli konserttikokemus kaikille Salon kuudesluokkalaisille. Konsertit toteutettiin yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta Uulun sekä Kansanmusiikkiyhtye Tallarin kanssa loka-marraskuussa 2022.

Metsänpeitto-koulukiertue

Kulttuuriosuuskunta Uulun koululaiskonsertti Metsänpeitto kiersi yhdeksässä Salon alakoulussa lokakuussa 2022. Tarinakonsertissa yhdistettiin ympäristökasvatuksen teemoja kansantarinoiden maailmaan. Konsertissa pohdittiin metsien- ja vesien suojelun ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen teemoja sekä opittiin miltä erilaiset perinnesoittimet kuulostavat ja minkälaisia taikaolentoja Suomessa ennen vanhaan uskottiin luonnossa olevan. Tarinassa kesälomaansa mökillä viettävät serkukset tempautuvat elämänsä ihmeellisimpään seikkailuun, kun he lähtevät poimimaan metsästä mustikoita mummon mustikkapiirakkaa varten.

Aineeton! -konsertit Näkkärissä ja Halikon liikuntahallilla

Kulttuuritila Näkkärissä Ylhäisentiellä sekä Halikon liikuntahallilla järjestettiin marraskuussa Tallari ja Unescon Aineeton! – kiertueen koululaiskonsertit. Tallari on Suomen ainoa VOS-kansanmusiikkiyhtye, jossa soittavat Suomen nykykansanmusiikin huippunimet Esko Järvelästä Katri Haukilahteen. Aineeton! – kiertue esittelee Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle päässyttä hulvatonta taituruutta, eli kaustislaista viulismia, lapsille ja nuorille sopivalla tavalla. Kaustislaisen viulismin rinnalla soivat aina myös kulloistenkin kiertuepaikkakuntien paikalliset pelimanniperinteet

Kirjasto

Kirjaston kouluille suunnatut palvelut, esim. Salosen lukudiplomi, kirjasarjat ja kirjakassit, ovat kaikkien luokka-asteiden käytössä. Lue lisää täältä.