EtusivuVapaa-aika ja matkailuKulttuuriVinkkejä kulttuurikesään lapsille ja perheille!

Vinkkejä kulttuurikesään lapsille ja perheille!

Salo on ihana kesäkaupunki: tekemistä ja näkemistä löytyy niin keskustasta kuin kylistä, luontokohteista erilaisiin tapahtumiin ja omatoimisisältöihin. Tässä muutamia kesätärppejä erityisesti lapsille, nuorille ja perheille!

Lasten kesälukukampanja 2020 - pituutta Lens Lohikäärmeelle!

Lens Lohikäärme haluaa kasvaa isoksi ja vahvaksi lohikäärmeeksi. Mitä enemmän Lens lukee, sitä pidemmäksi hän venyy. Auta nyt Lens Lohikäärmettä kasvamaan lukemalla tai kuuntelemalla kirjoja!

Kirjoita kirjastosta saatavaan lappuun lukemiesi tai kuuntelemiesi kirjojen tiedot sekä omat tietosi ja palauta lappu kirjastoon. Lappua vastaan saat värikkään suomun, joka lisätään Lohikäärme Lensin pyrstöön.

Syksyllä meillä on toivottavasti huuuurjan pitkä lohikäärme kirjastossa! Kaikkien kirjoja välillä 1.6.-31.8.2020 lukeneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Kesälukukampanjaan voit osallistua Salon pääkirjastossa sekä Halikon ja Muurlan kirjastoissa.

Satuhetkiä ja luontopolkuvinkkejä

Pieniä lapsia ilahduttavat kesällä myös Kirjastokanin satuhetket verkossa (linkki aukeaa YouTubeen). Satuvideoinnit ovat nähtävissä KulttuuriSalo YouTube-kanavalla.

Tutkimusmatka metsään - omatoimiluontopolku perheille löytyy kulttuuripalveluiden nettisivuilta ja KulttuuriSalo -Facebook tililtä.

Rikanmäen muinaispolulla pääset tutustumaan Halikon Rikalanmäen ja Linnamäen muinaisuuteen ja nykypäivää. Rikalanmäen polun ja paljon muita luontoretkivinkkejä löydät Salo retkeilykohteet -sivustolta.

Vie muksut museoon!

Tutustu Meritalon museossa entisajan koulunkäyntiin ja uusittuun museopuutarhaan. Vieraile Elektroniikkamuseossa, Halikon museossa, Kreivinmäellä tai Suomusjärven ja Kiikalan kotiseutumuseoissa. Lisätietoja museopalveluiden kotisivuilta.

Rokkia ja toimintaa perheille Teijolla

Heinäkuussa perheitä hemmotellaan torstaisin Family Rock ja Toimintatorstai -tapahtumilla Teijo Action Parkissa klo 17-20. Lisätietoja tapahtumasivuilta.

Wanhanajan markkinat Teijolla

Teijon ruukin ympäristössä taas vietetään jo perinteisiä Wanhanajan markkinoita elokuussa 8. ja 9.8. Tänä vuonna markkinoilla esiintyy lauantaina pillipiipari Minna Hokka, joka musisoi ja esittelee markkinavieraille rakentamiaan paimensoittimia eri aikakausilta. Lauantaina puolenpäivän esityksessä soivat lasten- ja kansanlaulut. Minna Hokan musisoimien lastenlaulujen lisäksi lapset kuunnella Ritva-mummon ja Ida-tädin kertomia satuja, laulaa lauluja sekä leikkiä yhdessä hänen kanssaan. Satutunnit järjestetään Palokunnanmäellä Satunurkassa.

Viime vuonna todella suosittu linnanrakennus järjestetään jälleen tänä vuonna. Lapset pääsevät rakentamaan "tiilistä" oman linnan tai tornin. Erikoiskevyet tiilet muurataan yhteen taikaveden avulla, jonka ansiosta linna voidaan purkaa takaisin tiiliksi uutta rakennusprojektia varten.

Juhannusjuhlien peruunnuttua Kyläyhdistys päätti järjestää supersuositut saappaanheittokisat Wanhanajan Markkinoilla lauantaina 8.8. klo 12-14.00. Kisat järjestetään tutulla viherkentällä aivan meren rannan tuntumassa urheilukentällä ja kisoja isännöi Teijon Toverit ( TeiTo). Kisassa on omat sarjat myös lapsille. Voittajat palkitaan Päälavalla lauantaina k

Sunnuntaina 9.8. puolestaan urheilukentälle kohoaa Kepparirata klo 12-14, jossa pääsee keppihevosen kanssa kokeilemaan esteratsastusta. Kannattaa ottaa mukaan oma keppihevonen.

Urheiluradan vieressä pääsee myöskin Viola-ponin kärryjen kyytiin klo 12-14 välisenä ( säävaraus, 2 e/hlö). Lisätietoja ja mm. tapahtumakartta tapahtuman Facebook-sivulla.

Rikalanmäen Teatterivintillä tapahtuu!

Teatterivintillä on tarjolla elokuussa mukava musiikkimatka lapsille. Muumiperheen lauluretkelle johdattelevat Eija Ahvo, Markus Bäckman ja Soili Perkiö lauantaina 15.8. klo 11.00. Kesto n.45min. Liput 15e. Lisätiedot Teatteri Provinssin sivuilta.

Muurlan opiston leirikesä!

Muurlan opistolla on tarjolla monia mielenkiintoisia leirejä lapsille! Leirit aikajärjestyksessä:

Creating in English
15.-17.6.2020
Tekemällä oppii, ja tällä leirillä opitaan englantia luovan seikkailun siivin taiteen ja kädentaitojen parissa.
Leiripäivien aikana englannin kieleen tutustutaan päivittäin vaihtuvan teeman kautta. Leirillä vahvistuu luova itseilmaisu ja samalla tutuksi tulevat erilaiset materiaalit ja tekniikat. Sopii 8-13 -vuotiaille.
Hinta: 135 e

Parkour
22.-23.6.2020
Parkourin kautta oppii näkemään ympäristön uudella ja luovalla tavalla. Kivaa tekemistä alkaa löytyä pihoilta ja puistoista. Käydään läpi parkourin perustekniikoita. Leiri sopii vasta-alkajille ja lajia harrastaneille. Ikäryhmät. Sopii 7-16 -vuotiaille
Hinta: 105 e

Stories and More
24.-26.6.2020
Leiri, jolla opitaan englantia hauskalla tavalla monipuolisen ITSEILMAISUN parissa!
Tarinoiden kuuntelua, kirjoittamista ja kuvittamista, klassikkotarinoiden dramatisointia ja ehkäpä jopa omia näytelmiä. Sopii 8-13 -vuotiaille.
Hinta: 135 e

Taideleiri
29.-30.6.2020
Suomenkielisellä taideleirillä tutustutaan erilaisiin tekniikoihin tehdä taidetta. Tehdään kuvatoisintoja kuuluisista maalauksista. Paljon maalaamista, eikä leiriohjelmasta olla unohdettu huovuttamistakaan. 7-12 -vuotiaille.
Hinta: 135 e

Fortnite-leiri
3.-5.8.2020
Fortnite-leiri on kolmen päivän mittainen kokonaisuus nuorille, jossa yhdistyy pelaamisen ilo, yhdessätekeminen ja liikunta. Fortniten ikäraja on 12 vuotta. Kuitenkin 9 vuotta täyttäneet pääsevät mukaan vanhemman suostumuksella.
Hinta: 215 e

Animaatioleiri
5.-7.8.2020
Nyt sinulla on harvinainen mahdollisuus päästä tutustumaan nukkeanimaation tekemiseen: leirillä toteutetaan omat nuket ja lyhytelokuva! Ikärajasuositus 9-12 vuotta.
Hinta: 135 e

Kaikki hinnat sisältävät leirivakuutuksen, kotiruokalounaan ja välipalan leiripäivinä!

Seurakunnan kesätoimintaa perheille!

Muistathan myös Salon seurakunnan kesätoiminnan, mm. perheiden piknik-päivät. Kesäkuussa perheiden Piknik-päivät klo 10-18 Kesä-Angelassa ke 10.6. ja 17.6., heinäkuussa Lammenjärven leirikeskuksessa ti 21.7. ja 28.7. ja elokuussa ti 4.8. Lammenjärvellä. Lisätietoja seurakunnan nettisivuilta.

Nuorten kesätoimintaa

Nuorille tarjolla mm. nuorisopalveluiden Kesänuokkarit sekä Kesäkaara-toiminta. Tsekkaa viikoittaiset ohjelmat somesta Facebookista ja Instagramista sivuilta salonnuorisopalvelut ja SteissiSalo.

Festivaalitunnelmiin päästään elokuussa!

Salo Circus Festival 2020 7.-9.8. Kulttuuritalo Kivassa ja Salon torilla. Sirkusesityksiä, sirkustyöpajoja, parkourtyöpajoja. Lisätietoja festarin nettisivuilta ja facebookista sivulta salocircus.


28. - 30.8. Lasten laulukaupunki valtaa torin ja Kulttuuritalo Kivan. Katso tarkempi ohjelma ja lisätiedot festarin nettisivuilta.

Julkaistu: 5.6.2020 15:34

Takaisin