Hyppää sisältöön

Gregin omaperäinen legenda

Chris Rylanderin kirjoittama Gregin legenda on ensimmäinen osa trilogiaa Eeppisten epäonnistumisten sarja. Kirja on painettu vuonna 2020 ja siinä on sivuja 359. Kirja oli jännittävä ja mukaansatempaava, vähän myös outo ja pelottava. Kirjassa ei ollut kuvia. Kirja oli mielestämme fantasia- ja seikkailukirjallisuutta.

Kirjan päähenkilö on 13-vuotias Greg Belmont. Greg on lyhyt ja tukevahko poika, joka on luonteeltaan kiltti, hauska ja rohkea.

Kirjan sivuhenkilöitä ovat Gregin paras ystävä Edwin, Gregin isä Trevor, Trevorin kaupan työntekijä herra Olsen, kiusaaja Perry sekä Gregin uudet ystävät. Gregin paras ystävä Edwin oli luonteeltaan kiltti. Hän oli sivuhenkilöistä ehkä mielenkiintoisin, koska hän olikin muunlainen kuin alussa vaikutti.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat pääosin Chicagoon ja sen alle. Muita tapahtumapaikkoja ovat Maanala, Gregin isän kauppa ja Gregin koulu. Tapahtumapaikat olivat kiinnostavia ja hyvin kuvailtuja.

Aika tavallisen alun jälkeen kirja muuttuu jännittäväksi ja vähän pelottavaksikin. Eräänä iltana Greg saa nimittäin tietää, ettei hän olekaan aivan tavallinen poika, vaan jaloon kääpiösukuun kuuluva kääpiö. Greg joutuu kirjassa selvittämään isänsä sieppausta. Sieppauspaikka selviää vain kirjan lukemalla. Kirjan juoni ei ehkä ollut kovin yllättävä, mutta hyvin omaperäinen.

Kirja opetti millaista olisi elää suurkaupungissa ja millaista olisi olla kääpiö. Kirja kertoo nuoren kääpiön elämästä ja siitä, ettei elämä ole aina helppoa. Kirja oli mielestämme kekseliäs ja opettavainen teos, joka kannattaa ehdottomasti lukea. Suosittelemme kirjaa 9-vuotiaista ylöspäin, sillä teksti ei ole aivan helppoa.
Sulo innostui lukemaan jo kirjan kakkososankin ja suosittelee myös sitä muille.

Sulo Havia ja Revon Toodre,

Toijan koulun 4.lk