Hyppää sisältöön

Hyvä-ääninen Yön kuningatar

Lukeva Salo arvostelu Yön kuningatar

Eva Frantzin kirjoittama teos Yön kuningatar on julkaistu vuonna 2021 ja siinä on 180 sivua. Kirja oli mielestäni ihan hyvä, koska juoni oli hyvä ja jännittävää.

Kirjan päähenkilö on Viktor, joka on alakouluikäinen. Hän on ylipainoinen lapsi. Ja hänen isänsä on jättänyt hänet. Koulussa Viktoria kiusataan, mutta onneksi äidin työpaikalla oopperassa hän saa ystäväkseen Agneksen. Mielestämme kirjan päähenkilö on vähän tylsää mutta samalla mukava.

Kirjan tärkeimmät sivuhenkilöt ovat Viktorin äiti, Viktorin isoisä ja Viktorin isoäiti. Mielestämme Viktorin äiti oli ihan hyvää seuraa ja hän oli mukava vaikkakin tiukka Viktoria kohtaan. Viktorin isoisä oli myös mukava ja mielenkiintoinen. Hän oli lempeämpi kuin isoäiti.

Kirja alkaa Helsingin Bulevardilta. Tärkein tapahtumapaikka on ooppera, jossa tapahtuu kummia. Muita tapahtumapaikkoja ovat Pariisi ja isovanhempien koti. Mielestämme tapahtumapaikat ovat kiinnostavia.

Kirjan alussa Viktor kävelee Bulevardia tyttökoulun ohi ja jatkaa jonkin matkaa sataman suuntaan. Sitten hän jää katsomaan ruskeaa taloa, jossa on paljon parvekkeita, ja muistuttaa itseään, että ei saa tuijottaa pitkään, koska siinä ikkunassa istuu katselemassa ulos pulleahko pikkupoika. Kirjan alkutilanne on kiinnostava, koska Viktor kuvaa siinä itseään.

Kirja alkaa prologilla ja päättyy epilogilla. Prologi vaikeutti lukemista. Muuten kirjan rakenne on yksinkertainen ja juoni etenee järjestyksessä. Kirjan kieltä on helppoa lukea. Mielestämme kirjan juoni on mielenkiintoinen ja jännittävä.

Suosittelen kirjaa niille yläkoululaisille, jotka pitävät jännistä kirjoista. Tämä kirja ei tarvitse mitenkään erityisen hyvää lukutaitoa, mutta aivan heikoille lukijoille se ei sovi.

Kevin Pedersen, 8. lk. Armfeltin koulu