Hyppää sisältöön

Miina Mylläkkä -kirja oli kiva lukea

Lukeva Salo Miina Mylläkkä sekoittaa kuviotkä

Luin kirjan “Miina Mylläkkä sekoittaa kuviot” (2021, 140 sivua). Sen on kirjoittanut Joanna Nadin ja sen on kuvittanut Jess Mikhail. Luen aika harvoin kotona mutta tämä kirja oli kiva lukea. Luin sitä monta viikkoa. Tykkäsin kirjasta ja siinä oli kuvia sopivasti.

Päähenkilö on Miina ja hän on 7 tai 8 vuotta ehkä. Hän on tuhma vaikka yrittää olla avulias. Hän ei tehnyt niin kuin piti, mutta tykkäsin Miinasta.

Kirjan sivuhenkilöitä ovat Kosmo joka oli Miinan kaveri, muttei ihan samanlainen kuin Miina mutta ihan ok. Sitten oli Julia Dyström, joka oli ihan kiva ja hänellä onnistui kaikki mitä hän teki. Uusi tyttö Ilonakin oli kiva. Sitten oli Alex ja Eemeli. Ne ei ollu mukavia kun ne oli kiusaajia, en tykännyt niistä yhtään. Kirjan tapahtumapaikkoja ovat koulun piha ja koulu ja koti.

En oikein muista miten kirja alkoi, mutta ainakin Kosmolle ja Miinalle tuli riitoja ja ne teki sellaisia tavallaan kilpailujuttuja että ratkaistiin voittaja.

Kirja opetti mulle että ei saa kiusata. Sopii mun mielestä jo 0 –vuotiaille mutta pitää osata lukea aika hyvin koska teksti ei ole ihan helppoa. Mä annan tälle kirjalle viisi tähteä.

Peetu Takila
Kaivolan koulu, 1.lk.