Hyppää sisältöön

1. luokka

Alkuopetuksessa tavoitteena on tarjota jokaiselle oppilaalle vuorovaikutteinen ja kannustava yhteisö, missä vahvistetaan yhdessä toimimisen taitoja, ryhmätyötaitoja sekä sosiaalisia taitoja. Nappulan teemoja ekaluokkalaisille ovat sosiaaliset taidot, yhdessä tekeminen ja vuorovaikutus.

Lukuvuosi 2022-23, opettajan info

Klovni OHOn vierailut osana seututaiteilijan pestiä

Sirkustaiteilija ja klovni Karoliina Nordin toimii Salossa ja Somerolla Varsinais-Suomen liiton palkkaamaana seututaiteilijana 2.1.-31.3.2023. Seututaiteilijan tavoitteena Salossa on vierailla kaikkien 1.-luokkalaisten luona. Vierailu on osa Salon kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelma Nappulan kevään tarjontaa.

Seututaiteilijan tunnistaa parhaiten punaisesta nenästä ja työssään koulukiertueella hän tottelee nimeä Klovni OHO. Klovni OHO:n matkassa kiertää sirkustyöpaja, jossa ensiluokkalaiset pääsevät kokeilemaan jongleerausta, tasapainoilua ja akrobatiaa. Klovni OHO mittaa myös lasten huumorintajua ja taikavoimia.

Klovni OHO:n kiertävien sirkustyöpajojen kesto on 45 minuuttia ja työpajaan mahtuu korkeintaan 12 oppilasta kerrallaan. Luokka voi tilata useamman pajan putkeen, jotta kaikki pääsevät osallistumaan.

Sirkustyöpajaa varten tarvittava tila voi olla liikuntasali, juhlasali tai koululuokka, jossa pulpetit on siirretty sivuun, tilaa tarvitaan minimissään noin 20 m2. Sirkustyöpajoissa tarvitaan myös kaksi ohutta jumppapatjaa. Sirkustyöpajoja on tarjolla tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin helmi-maaliskuun ajan.

Sirkuspajoja voi tilata tammikuun ajan oheisella lomakkeella. (Aukeaa MS Forms -lomakkeelle)

Kirjastoon tutustuminen

Ensimmäisen luokan oppilaille kulttuurikasvatussuunnitelma Nappulassa on tarjolla kirjastoautoon tai lähikirjastoon tutustuminen sekä kirjastokortin hankkiminen. Katso koulunne yhteistyökirjasto tai -kirjastoauto sekä yhteyshenkilö oheisesta linkistä. Tutustumiskäynti varataan suoraan yhteyshenkilöltä.

Yhteistyökirjastot

Tutustu myös kirjaston muihin kouluille suunnattuihin palveluihin, esim. Salosen lukudiplomi, kirjasarjat ja kirjakassit. Lue lisää täältä.