Hyppää sisältöön

2. luokka

Kulttuurikasvatussuunnitelma Nappulassa 2.-luokkalaisille teemana ovat sosiaaliset taidot, yhdessä tekeminen ja vuorovaikutus. Tavoitteena on tarjota onnistumisen ja oivaltamisen kokemuksia toiminnallisesti yhdessä tehden ja ryhmässä asioita pohtien.

Omatoimista teemaan sopivaa kulttuurikasvatussisältöä

Lastenkulttuurikeskus Arxin Synkeän louhoksen seikkailu on yhteistoiminnallinen sosiaalisten taitojen kehittämiseen tarkoitettu peli. Pelin viisi tehtävärastia ovat toiminnallisia, draamallisia ja elämyksellisiä harjoituksia vahvistaa lapsen tunteiden tunnistamisen ja nimeämisen taitoja, positiivisen palautteen antamista ja sen vastaanottamista, oman toiminnan arviointia sekä sosiaalisten tilanteiden ja ristiriitojen ratkaisemista.

Lukuvuosi 2023-24, opettajan info

Teatterikoulun näytös

Toisen luokan oppilaille Nappula tarjoaa Salon kansalaisopiston teatterikoulun oppilaiden näytöksen näytelmästä Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa. Esitykset järjestetään Kulttuuritila Näkkärissä 30.4., 2.5. ja 3.5. aamupäivisin.

Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa

Timo Parvelan alkuperäisteokseen pohjautuva vauhdikas seikkailutarina käsittelee päivänpolttavaa aihetta: tietotekniikan aluevaltausta kouluissa ja tämän aiheuttamia kommelluksia opettajille ja oppilaille.

Ellan ja kavereiden opettaja on ylennyt koulun rehtoriksi, eli ”Majesteetiksi”. Rehtorin kahvirauhaa häiritsevät kuitenkin koulun uudet digilaitteet, joita opettaja manaa värikkäin sanankääntein. Lapset tietenkin tulkitsevat opettajan kirjaimellisesti ja luulevat salaperäisen digimonsterin uhkaavan koulua. Ella-teoksille tuttuun tapaan tarvitaan siis nerokkaita suunnitelmia ja ovelaa naamioitumista, ennen kuin tarina voi loppua iloiseen kaaokseen keskellä lehdistötilaisuutta.

Alkuperäisteos: Timo Parvela
Dramaturgia: Minna-Stiina Saaristo-Vellinki
Ohjaus: Saija-Reetta Kotirinta.

Esityksen kesto noin 1 tunti.

Teatterivierailujen käytännön järjestelyistä tulee tarkempaa infoa suoraan kouluille maaliskuun aikana.

Kirjasto

Kirjaston osalta ohjelmassa on kirjastonkäytön opetusta sekä kirjavinkkausta. Näiden varaukset ja tiedustelut omasta yhteistyökirjastosta. Alla olevasta linkistä löydät koulunne yhteistyökirjaston yhteystiedot.

Yhteistyökirjastot

Tutustu myös kirjaston muihin kouluille suunnattuihin palveluihin, esim. Salosen lukudiplomi, kirjasarjat ja kirjakassit. Lue lisää täältä.