Hyppää sisältöön

3. luokka

Kolmosluokkalaisten itsetuntoa pyritään vahvistamaan ja tukemaan identiteetin muotoutumista. Tärkeää on myös ystävyys ja hyväksytyksi tuleminen. Teemana on omien juurien tutkiminen sekä kotiseudun kulttuuriperinnön arvostaminen.

Lukuvuosi 2023-24, opettajan info

Museovierailu

Kolmannen luokan ohjelmassa Nappulassa on kotiseutumuseoon tai vastaavaan läheiseen kulttuurikohteeseen tutustuminen. Lista koulujen lähikohteista varaustietoineen löydät alta.

3.luokkien paikallishistoriakohteet 23-24 kouluille_v4 (180,71 Kt)

Monessa kohteessa käytännöllisin aika vierailulle on joko myöhäinen kevät tai alkusyksy. Katso oman koulusi lähimuseo ja vierailuajat listasta.

Toisen sukissa -omatoimisisältö

Kolmannen luokan Nappula-sisältöihin kuuluu Toisen sukissa – lyhytelokuva, jonka teemoina on ystävyys, empatia ja monimuotoisuus.

“Toisen sukissa” on yhdeksän minuutin pituinen monitaiteellinen audiovisuaalinen teos, joka kertoo ystävyyden tarinan. Amna-tyttö kulkee meren yli, maailman toiselta puolelta toiselle, ja päätyy Suomeen. Suomessa Amna tutustuu Jussiin. Lapset käyvät yhdessä läpi matkan tapahtumia leikin lomassa ja Jussin kokemus asettaa hänet “toisen sukkiin”. Elokuvaan pohjautuva työpaja toimii ikään kuin tutkimusalustana elämään ihmisten kesken ja esimerkkinä kuinka huolehtia toisistamme. Empatiaa tarvitaan.

Sisältö on omatoiminen. Video ja työpajaopas löytyvät linkkeinä alla.

Toisen sukissa -lyhytelokuva (linkki Vimeo-palveluun)

Toisen sukissa työpajaohje (32,27 Mt) (pdf)

Kirjasto

Kirjaston kouluille suunnatut palvelut, esim. Salosen lukudiplomi, kirjasarjat ja kirjakassit, ovat käytössä kaikille luokka-asteille. Lue lisää täältä.