Hyppää sisältöön

5. luokka

Viidennen luokan oppilaiden taitoja ja tiedostavan sekä vastuullisen elämäntavan opiskelua tuetaan kulttuurikasvatussuunnitelman avulla. Teemana on kestävä kehitys, ympäristö ja kestävän elämäntavan omaksuminen. Oman identiteetin kehittymisen tukeminen jatkuu erityisesti muihin kulttuureihin tutustumisen kautta tarkastellen, havainnoiden ja monimuotoisuuden ymmärtämistä tukien.

Omatoimista teemaan sopivaa kulttuurikasvatussisältöä

Monet äänet -taidetyöpaja toiminnallinen pajakokonaisuus, joka kannustaa osallistujaa pohtimaan hänelle tärkeitä arvoja ja asioita ja miettimään, mitä hyvä elämä ja arki hänelle merkitsevät. Katsetta suunnataan sekä yhteiskunnan ja yhteisöjen että yksilön tasolle. Pajan aikana valmistetaan ryhmän yhteinen teos, installaatio, joka nostaa näitä ajatuksia taiteen muodossa esiin.

Lukuvuosi 2022-23, opettajan info

Taidemuseovierailu

Viidennen luokan ohjelmassa Nappulassa on Salon taidemuseo Veturitalliin tutustuminen. Vierailuja toteutetaan pitkin lukuvuotta, periaatteena että pyöräilevät koulut käyvät joko ennen syyslomaa tai pääsiäisen jälkeen taidemuseolla ja kuljetusta vaativat koulut syysloman ja pääsiäisen välisenä aikana.

Lukuvuonna 2022-23 viidensien luokkien taidemuseovierailut jatkuvat myös keväällä ja Veturitallin henkilökunta rohkaiseekin vierailulle erityisesti niitä vitosluokkia, jotka eivät vielä ole museolla käyneet. Erityisen hyvin vitosten kulttuurikasvatussisällöksi sopii Gertrude Bellin ja Meeri Koutaniemen dokumentaarinen valokuvanäyttely (esillä 6.5.-10.9.2023). Myös Turun Taidegraafikoiden teokset ja salolaislähtöisen Ben Renvallin veistokset (molemmat esillä 28.1.-23.4.2023) tarjoavat kiinnostavan kurkistuksen kuvataiteen erilaisiin menetelmiin.

Vierailut varataan suoraan taidemuseolta, osoitteesta veturitalli@salo.fi. Ehdota sopivaa ajankohtaa hyvissä ajoin, mieluusti vähintään 2 viikkoa ennen. Museo vahvistaa varauksen viestillä. Huomioittehan, että maanantaisin taidemuseo on suljettuna yleisöltä ja silloin ei koululaisvierailujakaan toteuteta.

Koululuokat kulkevat Veturitallille joko jalan, pyörällä, Paikulla tai tilausbussilla. Nappulan kuljetusohjeet lukuvuodelle 2022-23 löytyvät intrasta vapaa-aikapalveluiden ja kulttuuripalveluiden alta. Lisätietoja voit kysyä myös kulttuurituottajalta sini.lundgren@salo.fi.

Kirjasto

Viidensille luokille kirjasto tarjoaa kirjavinkkausta. Vinkkausten varaukset ja tiedustelut omasta yhteistyökirjastosta. Katso lista alla olevasta linkistä.

Yhteistyökirjastot

Tutustu myös kirjaston muihin kouluille suunnattuihin palveluihin, esim. Salosen lukudiplomi, kirjasarjat ja kirjakassit. Lue lisää täältä.