Hyppää sisältöön

Esiopetus

Esiopetuksessa teemana on nähdyksi ja kuulluksi tuleminen sekä tarinallisuus. Lapsen omat tarinat ja ilmaisu pääsevät monipuolisesti esiin eri alojen taidekasvattajien tukemana.

Kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula tuo elämyksellisyyttä päiväkodin arkeen ja tukee paitsi lapsia perustaitojen kehittymisessä, myös varhaiskasvatuksen ammattilaisia päivittäisessä työssään.

Omatoimivinkki päiväkodeille

Ympäristökasvatusta ja tarinallisuutta tuo päiväkotiin Ilmastoilahdus-podcast, jossa Helga Hidalmiina ja Hugo-kissa lähtevät ilmastoagenttiseikkailulle etsimään arkisia ilmastoilahduksia Kehräkummun kissatalon läheltä. Podcast ja siihen liittyvät tehtävät löytyvät Merkityskirjojen sivuilta.

Info esiopetukseen, lukuvuosi 2023-24:

Kansansaduista säveliksi

Musiikkikasvatuskokonaisuus Kansansaduista Säveliksi kiertää lukuvuoden aikana yhteisömuusikko Anna-Maaria Varosen toimesta kaikissa Salon kaupungin esiopetusyksiköissä. Kansansaduista Säveliksi -musiikkituokiot toteutetaan joka yksikössä musiikkiviikko-kokonaisuutena, jolloin kaikki tuokiot tapahtuvat saman viikon aikana. Nappulaan kuuluu neljän tuokion kokonaisuudesta kolme musiikkituokiota ja neljäs tuokio päiväkotien on mahdollista hankkia täydentäväksi lisäksi. Anna-Maaria Varonen on yhteydessä esikasvatusyksiköihin tuokioiden käytännön järjestelyistä ja aikataulutuksesta.

Kirjasto

Eskarikäynti

Eskarilaisten kirjastokäynnillä tutustutaan kirjastoon, kirjastokortin käyttöön ja kirjojen käsittelyyn. Katso yhteistyökirjastonne sekä yhteystiedot alla olevasta linkistä.

Yhteistyökirjastot

Kirjakassit

Kirjastosta voit tilata ryhmällesi kirjakassin haluamastasi teemasta. Kassi voi sisältää kirjojen lisäksi myös esimerkiksi musiikkia. Kirjakassi tilataan omasta yhteistyökirjastosta (katso yhteystiedot yllä olevasta linkistä). Pääkirjaston yhteistyöpäiväkotien pyydetään tilaamaan kirjakassit joko puhelimitse (02) 778 4952 tai sähköpostitse kirjasarjatilaus@salo.fi. Kirjakassin voit noutaa joko siitä kirjastosta, josta olet sen tilannut, tai pyytää toimitusta kirjastoauton mukana niihin päiväkoteihin ja perhepäivähoitajien pysäkeille, joissa kirjastoauto aikataulun mukaan käy. Toimitus kestää jonkun aikaa, joten olethan ajoissa tilauksesi kanssa!