Hyppää sisältöön

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksessa kulttuurikasvatussuunnitelman teemana ovat tunnetaidot sekä ilmaisun perustaitojen oppiminen. Ennen esiopetusikää opetellaan mm. ilmaisemaan ja säätelemään tunteita, toimimaan ryhmässä turvallisesti ja sujuvasti.

Kulttuurikasvatussuunnitelma tuo elämyksellisyyttä päiväkodin arkeen ja tukee paitsi lapsia perustaitojen kehittymisessä, myös varhaiskasvatuksen ammattilaisia päivittäisessä työssään.

Omatoimivinkki päiväkodeille

Toiminnallinen satuseikkailupolku rohkaisee varhaiskasvatuksen piirissä olevia lapsia liikunnallisiin leikkeihin ja taiteen kokemiseen luonnossa kaikkina vuodenaikoina. Seikkailupolun varrella kohdataan lastenkirjallisuutta, sanataidetta, musiikkia ja tanssia. Seikkailupolkuoppaan avulla voidaan koota oma Satuseikkailumateriaali päiväkodin käyttöön.

Info varhaiskasvattajille, lukuvuosi 2023-24:

Soitinkaruselli

Musiikkiopiston Soitinkaruselli kiertää joka vuosi 7-8 päiväkotia. Päiväkodeissa tämä tarkoittaa sitä, että Soitinkaruselli saapuu päiväkotiinne kolmen vuoden välein. Soitinkarusellissa Musiikkiopiston eri ikäiset oppilaat esittelevät erilaisia soittimia. Tavoitteena on tutustua monipuolisesti soittimiin ja mahdollisuuksien mukaan myös soittamiseen.

Lukuvuoden 2023-24 Soitinkarusellin päiväkodit ovat Aninen, Kalliorinne, Kärävuori, Mesikämmen, Metsärinne, Sinilintu ja Torikatu. Kiertueajankohdat ovat marras- ja maaliskuu. Musiikkiopisto on yhteydessä päiväkoteihin Soitinkarusellin käytännön järjestelyistä.

Kirjasto

Satutuokiot

Pääkirjasto sekä lähikirjastot tarjoavat varhaiskasvatukselle satutuokioita. Katso yhteistyökirjastonne alla olevasta linkistä. Samasta paikkaa löytyvät myös kirjastoauton yhteystiedot ja aikataulut.

Yhteistyökirjastot

Kirjakassit

Kirjastosta voit tilata ryhmällesi kirjakassin haluamastasi teemasta. Kassi voi sisältää kirjojen lisäksi myös esimerkiksi musiikkia. Kirjakassi tilataan omasta yhteistyökirjastosta (katso yhteystiedot yllä olevasta linkistä). Pääkirjaston yhteistyöpäiväkotien pyydetään tilaamaan kirjakassit joko puhelimitse (02) 778 4952 tai sähköpostitse kirjasarjatilaus@salo.fi. Kirjakassin voit noutaa joko siitä kirjastosta, josta olet sen tilannut, tai pyytää toimitusta kirjastoauton mukana niihin päiväkoteihin ja perhepäivähoitajien pysäkeille, joissa kirjastoauto aikataulun mukaan käy. Toimitus kestää jonkun aikaa, joten olethan ajoissa tilauksesi kanssa!