Hyppää sisältöön

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksessa kulttuurikasvatussuunnitelman teemana ovat tunnetaidot sekä ilmaisun perustaitojen oppiminen. Ennen esiopetusikää opetellaan mm. ilmaisemaan ja säätelemään tunteita, toimimaan ryhmässä turvallisesti ja sujuvasti.

Kulttuurikasvatussuunnitelma tuo elämyksellisyyttä päiväkodin arkeen ja tukee paitsi lapsia perustaitojen kehittymisessä, myös varhaiskasvatuksen ammattilaisia päivittäisessä työssään.

Info varhaiskasvattajille, lukuvuosi 2021-22:

Soitinkaruselli

Musiikkiopiston Soitinkaruselli kiertää joka vuosi 8 päiväkotia. Päiväkodeissa tämä tarkoittaa sitä, että Soitinkaruselli saapuu päiväkotiinne kolmen vuoden välein. Soitinkarusellissa Musiikkiopiston eri ikäiset oppilaat esittelevät erilaisia soittimia. Tavoitteena on tutustua monipuolisesti soittimiin ja mahdollisuuksien mukaan myös soittamiseen.

Lukuvuonna 2021-22 Soitinkaruselli vierailee Kiikalassa, Suomusjärvellä, Muurlassa, Kiskossa, Perniössä, Särkisalossa, Isohärjänmäessä ja Ollikkalassa. Musiikkiopisto on yhteydessä päiväkoteihin soitinkarusellin käytännön järjestelyistä.

Kirjasto

Satutuokiot

Pääkirjasto sekä lähikirjastot tarjoavat, koronatilanteen niin salliessa, mahdollisuuksien mukaan varhaiskasvatukselle satutuokioita. Katso yhteistyökirjastonne alla olevasta linkistä. Samasta paikkaa löytyvät myös kirjastoautojen yhteystiedot ja aikataulut.

Yhteistyökirjastot

Kirjakassit

Kirjastosta voit tilata ryhmällesi kirjakassin haluamastasi teemasta. Kassi voi sisältää kirjojen lisäksi myös esimerkiksi musiikkia. Kirjakassi tilataan omasta yhteistyökirjastosta (katso yhteystiedot yllä olevasta linkistä). Pääkirjaston yhteistyöpäiväkotien pyydetään tilaamaan kirjakassit joko puhelimitse (02) 778 4952 tai sähköpostitse kirjasarjatilaus@salo.fi. Kirjakassin voit noutaa joko siitä kirjastosta, josta olet sen tilannut, tai pyytää toimitusta kirjastoauton mukana niihin päiväkoteihin ja perhepäivähoitajien pysäkeille, joissa kirjastoauto aikataulun mukaan käy. Toimitus kestää jonkun aikaa, joten olethan ajoissa tilauksesi kanssa!