Hyppää sisältöön

Yläkoulu

Yläkoululaisten osalta kulttuurikasvatussuunnitelma Nappulassa kantavina teemoina ovat hyvinvoinnin tukeminen sekä työelämätaidot.

Seitsemännen luokan teemana on mielen hyvinvointi ja oma kulttuurinen hyvinvointi.

Kahdeksannella luokalla keskitytään yhteisöllisyyteen ja yhteisön jäsenenä kasvamiseen.

Yhdeksännen luokan teemana on ympäristöosaaminen sekä yhteistyötaidot.

Muista myös!

Kirjaston kouluille suunnatut palvelut, esim. Salosen lukudiplomi, kirjasarjat ja kirjakassit, ovat kaikkien luokka-asteiden käytössä.

Lue lisää täältä.

Lukuvuosi 2022-23, opettajan info

7. luokka

Harrastusmessut

Seitsemäsluokkalaisille suunnatut harrastusmessut toteutettiin lukuvuonna 2022-23 Pidä huolta – Kiusaamisvapaa Hermanni -tapahtuman yhteydessä Salohallissa torstaina 18.8.22. Messuille pääsivät tänä vuonna osallistumaan myös vanhemmat yläkoululaiset.

Messuilla esiteltiin kulttuuri- ja taideharrastuksia, nuorisopalveluiden avointa toimintaa sekä Mun juttu -harrastuskerhoja. Myös Lataa liikettä-toimintaa sekä salolaisten urheiluseurojen sekä kulttuuri- ja nuorisoyhdistysten toimintaa esiteltiin tapahtumassa.

Kirjasto

Lisäksi seitsemännen luokan oppilaille Nappulan ohjelmassa on tiedonhaku kirjastossa. Vierailujen varaukset yhteistyökirjastosta, katso lista täältä.

8.luokka

Taidetestaajat

Kahdeksasluokkalaiset osallistuvat valtakunnalliseen Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelmaan, joka pyörii omana erillisenä kokonaisuutenaan. Lisätietoa Taidetestaajista opettajille: https://taidetestaajat.fi/info/opettajille . Salon alueen kouluille Taidetestaajat-tiimin yhdyshenkilö on Turun alueen koordinaattori Anni Niemensivu, puh. 040 487 6502, .

Kirjasto

Lisäksi kahdeksansille luokille ohjelmassa on kirjavinkkausta. Vinkkausten varaukset ja tiedustelut omasta yhteistyökirjastosta, katso tiedot täältä.

9. luokka

Arkkitehtuuri/historiakierros

Yhdeksäsluokkalaisille ohjelmassa on kotikaupungin historiaan ja arkkitehtuuriin tutustuminen vuorovaikutteisesti sovelluksen avulla. Pääosin Tarina AR -sovellukseen tehtyjä sisältöjä on valmisteltu edellisen lukuvuoden aikana Salon lukion, Moision koulun sekä SSKKY:n kanssa.

Kulttuuripalvelut on tästä sekä muista mahdollisista yhdeksäsluokkalaisille suunnatuista sisällöistä yhteydessä kouluihin myöhemmin lukuvuoden aikana.