Hyppää sisältöön
Kaupunginjohtajan blogi kokoaa Salon kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosen tervehdykset Salon Kaupunkitiedote -lehdestä. Tervehdyksistä löydät katsaukset kaupungin ajankohtaisiin asioihin, toimintoihin sekä päätöksentekoon.

Kaupunkitiedote 1/2024 – Arvoisat salolaiset!

Kirjoittaja: Kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen, 17.1.2024

Uusi vuosi on usein myös alku jollekin uudelle. Tänä vuonna se on Salon kaupungissa uusi organisaatio, joka aloitti toimintansa vuoden alussa. Kaupunkiorganisaatiossa on nyt neljä toimialaa; konsernipalvelut, sivistyspalvelut, elinvoimapalvelut ja tekniset palvelut. Teknisiä palveluja johtavan teknisen johtajan rekrytointi on vielä tätä kirjoitettaessa vielä kesken, mutta hyvin todennäköisesti päätös tehdään tammikuun aikana.

Toki vielä jotkin toiminnot hakevat muotoaan ja kestää aikansa ennen kuin uudet rutiinit muodostuvat, mutta organisaation rakenne ja tehtävien jakautuminen eri toimialoille on tiedossa. Tästä on nyt hyvä jatkaa käytännön toteutuksiin ja toiminnan kehittämiseen.

Tämä vuosi on jälleen kerran vaalivuosi ja siksi myös vuoden ensimmäinen kaupunkitiedote ilmestyy jo heti tammikuussa, jotta tieto presidentinvaaleihin liittyvistä vaalijärjestelyistä tavoittaisi mahdollisimman monet äänioikeutetut. Tämän kuun lopulla on presidentinvaalien ensimmäinen kierros ja tämän hetken galluptietojen perusteella tulossa on myös toinen kierros helmikuun puolessa välissä.

Presidentinvaalien jälkeen kaupungin vaaliorganisaatio saa hetkisen hengähtää, kunnes Euroopan parlamentin vaalit ovat vuorossa kesäkuun alkupäivinä. Nykyisessä maailmantilanteessa vapaiden vaalien merkitys on vain korostunut ja toivottavasti mahdollisimman moni löytääkin tiensä vaaliuurnille ja käyttää äänioikeuttaan.

Vaalien lisäksi tänä vuonna valmistaudutaan seuraavaan suureen hallinnolliseen ja toiminnalliseen uudistukseen, kun TE-palvelut siirtyvät kuntien toiminnaksi vuoden 2025 alussa. Salossa olemme tätä jo harjoitelleet osallistumalla niin sanottuun työllisyyden kuntakokeiluun ja meillä on muutenkin jo pitkään panostettu työllisyyden hoidon kehittämiseen, joten meillä on hyvät valmiudet uudistuksen läpivientiin.

Asukasluvun suhteen saimme hyviä uutisia juuri joulun kynnyksellä, ja ennakkotietojen perusteella näyttää vahvasti siltä, että vuodesta 2023 tuli kokonaisuudessaan asukasluvun kehityksen näkökulmasta positiivinen. Vuoden 2023 työllisyysluvut ovat seuranneet koko Varsinais-Suomen työllisyyskehitystä, ja tällä hetkellä Salon työttömyysprosentti on 9,4%, kun se vuosi sitten oli 9,0%.

Vuoden alku on myös otollinen aika aloittaa uusi harrastus vaikkapa kansalaisopistossa tai tutustua uusiin kulttuurimuotoihin ja urheilulajeihin osallistumalla erilaisiin tapahtumiin, joita Salossa on myös talviaikaan tarjolla runsaasti. Harrastukset ja tapahtumat ovat tärkeitä tekijöitä yhteisöllisyyden ja osallisuuden edistämisessä kaupungissamme samoin kuin osallistuva budjetointi, joka käynnistyy tänä vuonna jo neljättä kertaa ja on vakiintunut osaksi Salon kaupungin vuotuista toimintaa. Lisätietoa niin harrastuksista, tapahtumista kuin osallistuvan budjetoinnin hankkeista löydät kaupunkitiedotteesta numero 1/2024 sekä kaupungin muista viestintäkanavista.

Reippaita talvipäiviä!