Hyppää sisältöön
Kaupunginjohtajan blogi kokoaa Salon kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosen tervehdykset Salon Kaupunkitiedote -lehdestä. Tervehdyksistä löydät katsaukset kaupungin ajankohtaisiin asioihin, toimintoihin sekä päätöksentekoon.

Kaupunkitiedote 5/2023 – Arvoisat salolaiset!

Kirjoittaja: Kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen, 11.10.2023

Vilkkaan tapahtumakesän ja kesälomien jälkeen on ollut mukavaa palata hyvään perusarkeen. Kuntien syksyyn kuuluva talousarviovalmistelu on hyvässä vauhdissa, ja ensi vuoden talousarviosta päätetään joulukuun alussa. Vaikka monenlaisia epävarmuuksia on ilmassa muun muassa valtiontalouden osalta, on Salon tilanne monella mittarilla mitattuna tasapainoinen, mikä heijastuu myös talousarvion valmisteluun.

Vuoden 2025 alussa voimaan tuleva työ- ja elinkeinopalvelujen uudistus on edennyt kunnalliseen päätöksentekoon. Salo, Somero, Koski Tl ja Marttila ovat muodostamassa yhteisen työllisyysalueen, jossa vastuukuntana toimii Salo. Uudistuksen myötä työllisyyden hoitoon saadaan mukaan entistä enemmän paikallistuntemusta niin työvoiman kuin työllistävien yritysten näkökulmasta, ja työllisyyspalvelut kytkeytyvät tiiviimmin alueen elinkeinokehittämiseen.

Vaikka erityisesti kesä on tapahtumien aikaa, ei Salo hiljenny syksylläkään, vaan esimerkiksi juuri tällä hetkellä käynnissä ovat Kurpitsaviikot, jotka ovat laajentuneet Halikon Kurpitsapuistosta eri puolille Saloa. Jotta mahdollisimman moni pääsisi turvallisesti nauttimaan kurpitsalyhtyjen loisteesta, on puiston liikennejärjestelyihin kiinnitetty erityistä huomiota ja vilkkaimpina aikoina maksuttomat bussit kuljettavat vierailijoita eri kohteiden välillä.

Hyvinvointialueuudistuksen jälkeenkin kunnilla on vastuu asukkaittensa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä. Hyvinvoinnin ja terveyden (hyte) edistäminen on laaja-alaista toimintaa, jonka tavoitteena on ylläpitää ja parantaa väestön terveyttä, hyvinvointia, osallisuutta sekä työ- ja toimintakykyä.

Osana Salon kaupungin hyte-työtä toteuttavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Salon kaupunki kuluvana syksynä Terve Suomi -nimisen kyselyn. Tutkimukseen on kutsuttu 2 800 satunnaisesti valittua yli 20-vuotiasta salolaista, ja siinä selvitetään muun muassa asukkaiden terveydentilaa, elämänlaatua, osallisuutta sekä kokemuksia sosiaali- ja terveyspalveluista. Tutkimuksesta saatavien tietojen avulla voimme entistä paremmin seurata asukkaittemme terveyttä ja hyvinvointia sekä kehittää kaupungin palveluja, joten toivomme, että löydätte aikaa kyselyyn vastaamiseen.

Meillä jokaisella on vastuu omasta hyvinvoinnistamme, mutta on myös tärkeää tuoda esille ja tukea niitä ryhmiä, joilla ei aina välttämättä ole tähän yhtäläisiä mahdollisuuksia. Siksi olemme esimerkiksi kaupunkina mukana järjestämässä tapahtumia ja toimintaa niin Ehkäisevän päihdetyön, Mielenterveyden ja Lapsen oikeuksien viikoilla marraskuussa.

Juuri päättyneen vanhusten viikon jatkoksi olemme puolestaan tässä kuussa mukana toteuttamassa ikäihmisten hyvinvointi-iltapäiviä Muurlassa, Vaskiolla sekä Kiikalassa ja tapahtumat ovat saamassa jatkoa keväällä Kuusjoella, Salon keskustassa ja Suomusjärvellä. Myös alkuvuoden tauolla ollut Ikäkeskus Majakan toiminta on päässyt hyvään vauhtiin ja tuo tätä kautta hyvinvointia ja iloa monen arkeen.

Hyvää mieltä ja värikästä syksyä!