Hyppää sisältöön
Kaupunginjohtajan blogi kokoaa Salon kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosen tervehdykset Salon Kaupunkitiedote -lehdestä. Tervehdyksistä löydät katsaukset kaupungin ajankohtaisiin asioihin, toimintoihin sekä päätöksentekoon.

Kaupunkitiedote 6/2023 – Arvoisat salolaiset!

Kirjoittaja: Kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen, 29.11.2023

Työntäyteinen vuosi on päättymässä ja olemme siirtymässä monien odottamaan jouluiseen ja tapahtumien täyteiseen juhlakauteen. Kaupungin toiminnassa vuosi huipentuu seuraavan vuoden talousarvion sekä toiminnan keskeisten linjausten hyväksymiseen valtuuston joulukuisessa kokouksessa.

Taloutemme on edelleen vakaalla pohjalla viime vuosien hyvän taloudellisen kehityksen johdosta, mutta tulevaisuuteen liittyy epävarmuutta esimerkiksi valtion rahoitusuudistuksen vuoksi. Myös jo toteutunut hyvinvointialueuudistus sekä vuoden 2025 alussa toteutuva työ- ja elinkeinopalvelujen eli TE-palvelujen uudistus vaikuttavat merkittävästi kuntatalouteen lähivuosina.

Samassa talousarviokokouksessa kaupunginvaltuusto hyväksyy myös uuden hallintosäännön, jossa kokonaisuudessaan konkretisoituu ensi vuoden alussa voimaan tuleva kaupungin uusi, neljästä toimialasta rakentuva organisaatio.

Tapahtumien Salo – kärkihankkeen puitteissa olemme vielä aikaisempaakin tiiviimmin pyrkineet keräämään yhteen Salon jouluisia tapahtumia Salon Joulu -teeman alle, ja olemme myös ilahduttavasti saamassa perinteisten tapahtumien rinnalle uusia joulutapahtumia. Tästä kaupunkitiedotteesta löytyy runsaasti jouluisia menovinkkejä, ja myös kaupungin VisitSalo-sivuille sekä verkkosivujen tapahtumakalenteriin on sekä asukkaiden että jouluvieraiden iloksi kerätty kattavasti tietoa Salossa järjestettävistä joulutapahtumista myyjäisistä konsertteihin.

Myös perinteiset itsenäisyyspäivän juhlallisuudet kuuluvat joulukuun juhlakauteen. Tänäkin vuonna maamme itsenäisyyttä juhlitaan eri puolilla Saloa sekä itsenäisyyspäivän aattona että itsenäisyyspäivänä. Salon kaupungin puolesta haluan kutsua teidät näihin kaupungin, seurakunnan ja kansalaisjärjestöjen yhteistyössä toteuttamiin tapahtumiin juhlistamaan maamme 106. itsenäisyyspäivää ja toivottaa samalla teille kaikille hyvää itsenäisyyspäivää.

Vaikka jouluisia tapahtumia on tarjolla runsain mitoin, on joulu myös hiljentymisen ja rauhoittumisen aikaa. Joulun pyhinä ja uuden vuoden lähestyessä moni pysähtyy hetkeksi katsomaan taaksepäin mennyttä vuotta. Kaupungille kuluva vuosi on ollut poikkeuksellinen, sillä vuoden alussa toteutunut hyvinvointialueuudistus on vaikuttanut monilla tavoin kaupungin toimintaan sekä tulevaisuutemme suunnitteluun.

Maailmalla on käynnissä monia huolta aiheuttavia tapahtumia, jotka koskettavat myös Suomea. Meillä ei kaupunkina ole niihin suoraa vaikutusmahdollisuutta, voimme kuitenkin tehdä oman osamme, jotta kaikki asukkaamme, niin nykyiset kuin tulevatkin, kokisivat kaupunkimme hyvinvoivana ja turvallisena yhteisönä elää sekä suunnitella elämää eteenpäin.

Koko kaupungin puolesta haluan toivottaa teille kaikille hyvää ja rauhallista joulua sekä valoisaa uutta vuotta!