Hyppää sisältöön
Kaupunginjohtajan blogi kokoaa Salon kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosen tervehdykset Salon Kaupunkitiedote -lehdestä. Tervehdyksistä löydät katsaukset kaupungin ajankohtaisiin asioihin, toimintoihin sekä päätöksentekoon.

Kirjoittaja: Kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen, 22.5.2024

Kirjoitus on alun perin julkaistu Salon Kaupunkitiedotteessa numero 3 / 2024.

Tätä tervehdystä kirjoittaessa on huhtikuun vaihteleva ja jopa talvinen sää vaihtumassa kevään lämpöön, vihertävään luontoon sekä lähestyvään kesään. Kaupunkiimme on jälleen luvassa tapahtumien sekä toiminnan täyteinen kesä ja on mukavaa kertoa siitä teille tämän kaupunkitiedotteen välityksellä.

Parhaimmillaan kesä on yhdistelmä tuttuja tapahtumia ja perinteitä sekä jotain uutta ja mielenkiintoista. Kesän iltatorit alkavat taas kesäkuun alussa ja ovat ilonamme kymmenenä peräkkäisenä torstaina elokuun alkupuolelle asti. Kaupungin isännöimä yhdistysten iltatori on vuorossa elokuun ensimmäisenä torstaina. Myös alueiden kotiseututapahtumat on jälleen koottu Kesä yhdessä -kiertueeksi. Kiertueen aloittaa Mathildedalin Ruukkipäivä 8.6. ja päättää perinteisesti Perttelin Pertun päivät 25.8.

Viime vuoden elokuussa Salossa järjestettiin ensimmäinen Salo Friends & Music -tapahtuma ja tapahtuma saa tänä vuonna odotetusti jatkoa. 16.–17. elokuuta Farmoksen tontin täyttävät jälleen maamme eturivin artistit sekä iloiset elokuun pimenevistä illoista nauttivat ihmiset.

Tänäkin vuonna Salon alueella pääsee matkustamaan veloituksetta Paikulla keskikesällä eli viikoilla 26–30. Paikun kesäaikataulut löytyvät tästä kaupunkitiedotteesta, ja aikataulukirjoja voi myös hakea kaupungintalon infopisteestä, kirjastojen yhteydessä toimivista palvelupisteistä tai vaikkapa torin ja Mathildedalin matkailuinfoista, joissa on tarjolla myös paljon muuta Salo-tietoutta niin kaupunkilaisille, kesäasukkaille kuin matkailijoillekin.

Kaupungin alkuvuosi ja kuluva kevät on mennyt vuoden alussa voimaan tulleen organisaation toimeenpanossa ja järjestäytymisessä, asuntomessujen hakua koskevan periaatepäätöksen ja varsinaisen hakemuksen valmistelussa sekä valmistautumisessa vuonna 2025 voimaan tulevaan TE-palvelujen uudistukseen.

Kesäkuussa järjestettävät EU-vaalit rytmittävät erityisesti kaupungin hallinnon arkea, ja totuttuun tapaan keskeinen vaaleihin sekä äänestyspaikkoihin liittyvä tieto löytyy jälleen kaupunkitiedotteesta. Suomen Nato-jäsenyyden myötä ja Ukrainan tilanteen ollessa edelleen akuutti tuntuvat myös EU-vaalit kiinnostavan äänestäjiä tavallista enemmän. Kuntaliiton vaaleihin liittyvässä kampanjassa EU-vaaleja kutsutaan varsin perustellusti ”kuntavaaleiksi”, sillä juuri kunnat kohtaavat ensimmäisinä hyvinvoinnin haasteet sekä globaalit ilmiöt, ja kunnat toimeenpanevat merkittävän osan EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. Jokaisella äänellä on siis merkitystä näissäkin vaaleissa.

Yksi kaupungin strategisista kärkihankkeista eli Elävät ja yhteisölliset kylät käynnistyy kesäkuun alussa, kun yhteisökoordinaattori aloittaa tehtävässään. Hankkeen keskeisiä tavoitteita on kaupungin ja yhdistysten välisen yhteistyömallin luominen, ja yhteisökoordinaattori jalkautuukin esimerkiksi Kesä yhdessä -tapahtumiin kuulemaan ideoita ja toiveita yhteistyön kehittämiseksi.

Vaikka kesän runsas tapahtumatarjonta niin Salossa kuin muuallakin houkuttelee täyttämään kalenterin monenlaisilla elämyksillä, kannattaa jättää aikaa ja tilaa myös levolle ja vaikkapa monimuotoisen salolaisluonnon tarjoamalle rauhalle ja hiljaisuudelle.

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää!