Hyppää sisältöön

Haluatko takaisin kotiin?

Tunnistatko nämä 7 asiaa, jotka vetävät paluumuuttajaa puoleensa?

Niina Ahonen kertoo paluumuuttajan tarinan: Niina varttui Salossa ja lähti lukion jälkeen opiskelemaan Helsinkiin. Opiskelut veivät mukanaan, perhe tuli perustettua ja vakituinen työkin löytyi Helsingistä.

“Esikoisen ekaluokan lähestyessä tuli kuitenkin tunne siitä, että lapset olisi kiva kasvattaa turvallisessa ja tutussa ympäristössä”, Niina kertoo.

“Kuin tilauksesta postiluukusta kolahti noihin aikoihin Salon kaupungin viesti, jossa houkuteltiin muuttamaan takaisin kotiin. Ja mehän muutettiin”, Niina naurahtaa.

Seitsemän syytä, jotka olivat meille kaikki kaikessa

1. Turvallisessa ja tutussa ympäristössä tuntee olevansa kotonaan.
2. Kompaktissa kaupunkikeskustassa asioiminen on helppoa ja välimatkat ovat lyhyet.
3. Palvelujen ja harrastusten monipuolinen tarjonta, voi valita haluamansa.
4. Kivijalkaliikkeet ja henkilökohtainen palvelu, asioitpa missä vaan.
5. Hyvä yrittäjähenki, verkostosta saa aina apua kun sitä tarvitsee.
6. Tontti kodille löytyi sopivasta paikasta, paljon liikkuvalle sopiva asuinalue moottoritien lähituntumasta.
7. Etätyön teko sujuu ja liikkeelle lähtö on helppoa, ihanteellinen sijainti Turkuun tai Helsinkiin työmatkalle suuntaaville.

“Nyt mä oon kotona”

Salon Halikon Härkhaasta löytyi helposti sopiva tontti ja myöhemmin myös toiveiden koti, omalla käsialalla höystettynä.

“Kodin valintaan vaikutti oleellisesti sijainti moottoritien lähellä”, nykyään sisustusalan yrittäjänä ja paljon pääkaupungissa kulkeva Niina toteaa.

“Myös perhe, sukulaiset ja tutut vahvistivat päätöstä siitä, että nyt mä oon kotona”, Niina jatkaa.

Päätös Saloon muuttamisesta oli helppo, sillä Niinan mukaan “Salossa veti puoleensa kaikki”. Salo on kodikkaasti ihmisen kokoinen kaupunki.

Salossa asumisessa houkuttaa Niinan mielestä erityisesti asioinnin helppous ja lyhyet välimatkat. Omien, nyt jo teini-ikäisten, lasten näkökulmasta katsottuna myös palveluiden monipuolisuus esimerkiksi harrastusten myötä on ollut iso ja tärkeä asia. Niiden kautta on myös muovautunut paljon uusia, tärkeitä verkostoja ja tuttuja.

Lasten kasvattaminen omassa kotikaupungissa tuo tiettyä turvallisuuden tunnetta ja nostalgisia hetkiä vanhojen luokkakaverien tai muiden tuttujen parissa.

“Iltatori on nuoruusvuosilta tuttu ja edelleenkin hyvä tapahtuma ja varmasti yksi Salon käyntikorteista”, Niina summaa.

“Salon ympäristöstä löytyy paljon pieniä kivoja uimarantoja. Talvisin tykkäämme lasten kanssa lasketella Teijolla. Lisäksi on harrastettu musiikkia, ratsastusta ja jalkapalloa. Tarjontaa riittää. Itse käyn kuntosalilla, niistäkin riittää monipuolisesti vaihtoehtoja”.

“Lukkarinmäellä on ihanaa kävellä ja katsella kauniita taloja ja ympäristöjä. Siitä on kiva jatkaa vaikka Uskelan kirkon portaille kuntoilemaan. Viikonloppuisin saatan nauttia kahvit Kuiron kahvilassa”, Niina jatkaa.

Itsekin yrittäjänä Niina nauttii asioimisesta paikallisissa kivijalkaliikkeissä. Oman Stailia Outlet- liikkeen Niina on luonut Design Hilliin.

“Salossa on hyvä yrittäjähenki ja apua saa aina kun tarvitsee. Teen jonkun verran myös etätyötä kotoa käsin. Kiertelen työn puolesta oikeastaan ympäri Suomea, pääosin pääkaupunkiseudulla. Salon sijainti Turun ja Helsingin välissä on kerrassaan mainio”.

“Kotiin tultaessa Halikon jokilaakson maisemat hurmaavat, täällä on siis myös visuaalisesti kaunista”.

“Salossa on hyvä yrittäjähenki ja apua saa aina kun tarvitsee. Teen jonkun verran myös etätyötä kotoa käsin. Kiertelen työn puolesta oikeastaan ympäri Suomea, pääosin pääkaupunkiseudulla. Salon sijainti Turun ja Helsingin välissä on kerrassaan mainio”.

(1/2018)