Hyppää sisältöön

Miten yhdistää työ ja koti?

7 asiaa, joista huomaa onnistuneensa.

Unelmien perässä kulkenut Nina Sirén yhdisti kodin ja työn Salon Mathildedalissa: Nina perheineen muutti tunnelmalliseen Mathildedalin ruukkikylään tekemään haaveistaan totta. Kuusihenkisen perheen kaksi vanhinta lasta ovat jo muuttaneet omilleen opiskelujen perässä, mutta perheen pienimmät seurasivat mukana Teijon kyläkouluun ja päiväkotiin.

Mathildedalin vanha koulu oli vastaus pariskunnan unelmiin ja tällä hetkellä tilaan suunnitellaan bed&breakfast-toimintaa. Lisäksi samaan yhteyteen tulee myös kahvila ja lifestyle-tyyppinen putiikki, sekä kurssi- ja kokoustilat. Pariskunnalla on korkealaatuisiin tuoresuklaisiin erikoistunut yritys PetriS Chocolate Room, jossa luotetaan kotimaiseen käsityöhön.

Ihanteellisen ratkaisun 7 tukipilaria:

1. Kiireinen yrittäjäpariskunta arvostaa suuresti sitä, että saman katon alla voi toimia niin koti kuin työ.
2. Kyläyhteisön elämänrytmi ja asumisen viihtyisyys miellyttää.
3. Tuttavallisuus koskettaa, täällä tervehdimme naapureitamme ja vaihdamme kuulumisia.
4. Yrittäjähenki ja vastavuoroisuus, kun verkostolta saa apua ratkaisujen tekemisessä.
5. Kaupungin palvelut ovat kattavat, kaikkea saa mitä tarvitsee.
6. Kaupungista löytyy ihania paikkoja ja kasapäin harrastusmahdollisuuksia lasten kanssa.
7. Hyvä sijainti ja ketterät liikenneyhteydet Turun ja Helsingin välissä.

“Olemme aikoinaan asuneet Fiskarsissa, joten pienen kyläyhteisön elämänrytmi ja tuttavallisuus ovat tulleet tutuiksi jo siellä”, Nina kertoo.

Salo on ottanut pääkaupunkiseudulla pääosin vaikuttaneen Sirénin perheen hyvin vastaan ja Ninan mukaan täällä on hyvä yrittäjähenki ja innovatiivisuutta. Yrittäjien vastavuoroisuudella on iso merkitys ja myös kaupungin puolelta on Ninan mukaan saanut tarpeellista tietoa.

“Salossa on pyörryttävän ihania paikkoja”

“Nyt kun matkailu ja paikalliset matkailuyrittäjät ovat tulleet tutummaksi, olen tajunnut, että Salossa on pyörryttävän ihania paikkoja, mainittakoon tästä esimerkkinä Wiurilan kartano ja kyläpuoti”, toteaa Nina.

Perheen arki on hektistä ja Nina nauttii siitä, että Mathildedalin kaunis luonto itsessään tarjoaa hyviä harrastusmahdollisuuksia.

“Olemme erityisesti ihastuneet veneilyyn ja patikointiin. Kiven heiton päässä oleva uimaranta ja kauniit kävelyreitit tammikujien ja vanhojen, mutta hyvin pidettyjen rakennuksien ympäröimänä ovat juuri sitä, mitä arjen vastapainoksi tarvitsemme. Lapset ottavat ilon irti Teijon laskettelukeskuksesta ja itse voin järjestää kotiin kurssitoimintana vaikkapa joogaa.”

“Salo on ihmisen kokoinen kaupunki”, kiteyttää Nina.

Historiallisen uniikki Mathildedal tarjoaa runsaasti tilaa unelmille ja Salon sijainti hyvien liikenneyhteyksien päässä Turun ja Helsingin välissä luo oivat puitteet matkailuyrittäjille.

“Keskustassa on kaupat ja täältä saa kaiken tarpeellisen. Erityisesti arvostan kivijalkaliikkeiden palveluhenkisyyttä. Design Hilliin tai Veturitalliin on ihana mennä nautiskelemaan”, Nina jatkaa.

“Keskustassa on kaupat ja täältä saa kaiken tarpeellisen. Erityisesti arvostan kivijalkaliikkeiden palveluhenkisyyttä. Design Hilliin tai Veturitalliin on ihana mennä nautiskelemaan”, Nina jatkaa.

(1/2018)