Hyppää sisältöön

Sanni Orasmaa on kansainvälisesti tunnettu jazz-laulaja ja äänipedagogi. Ammattiura musiikin parissa on kuljettanut häntä Helsingistä Saksaan ja aina Yhdysvaltoihin asti. Nyt maailmaa nähnyt laulaja on löytänyt uuden kodin Suomusjärveltä, jonka ihanuuden hän haluaa jakaa muiden kanssa.

Syyskuussa 2019 Sanni muutti Espoosta Suomusjärvelle Taipaleen kylään moderniin hirsitaloon, joka on rakennettu tontilta kaadetuista hirsistä.

Uudessa kodissa uusi ja vanha yhdistyvät. Sannilla on talossa 100 megan netti, mutta hän myös lämmittää taloaan puilla. “Moderni elämä voi olla monipuolista. Kun pohdin muuttoa Suomusjärvelle, siskoni vaati lupaamaan, etten muuttaisi tänne metsän keskelle julkisen liikenteen ulottumattomiin. Mutta lopulta kuuntelin kuitenkin itseäni”, Sanni kertoo.

Juuri itsensä kuunteleminen kuuluu elämään uudessa ympäristössä. Sanni tarjoaa ääni- ja esiintymiskoulutuksia SoundByNature-yrityksensä kautta. Työssään hän kannustaa asiakkaitaan löytämään oman äänensä luonnosta. “Luonnossa kokee itsensä turvalliseksi. Silloin on helppo saada kiinni tuntemuksistaan”, Sanni toteaa. Kotoaan Sanni voi helposti toimia asiakaslähtöisesti Turku–Salo–Helsinki-akselilla. Suomusjärveä hän luonnehtiikin ihan omaksi alueeksen: “Kuin asuisi pohjoisen erämaassa, mutta silti pääsee helposti kaupunkiin.”

Turvallisuuden tuntua luonnosta itselle sekä asiakkaille

Taipaleen pieni ja ystävällinen kyläyhteisö saa Sannilta kehuja. Hän ostaa naapureiltaan lähiruokaa, ja satunnaiset kohtaamiset johtavat usein pitkiin keskusteluihin. Sanni on kiitollinen ympärillään olevista ihmisistä, joilta hän voi tarvittaessa pyytää apua.

Suomusjärven muinainen, esihistoriallinen alue ja maaston muodot lisäävät viihtyvyyttä. “Paikan erilainen, rauhallinen perusvire auttaa palautumaan jokapäiväisessä arjessa. Suomusjärvellä kunnioitetaan rauhaa, mutta vaalitaan myös yhteyksiä”, Sanni kiittelee.

Kotiovelta metsäpolulle tai Saloon pelaamaan tennistä

Suomusjärvellä voi lähteä suoraan kotiovelta luontoon juoksemaan tai hiihtämään, vuodenajasta riippuen. Salon alueelle muuton myötä Sanni on myös löytänyt uudestaan lempilajinsa, tenniksen. “Käyn usein Salon Tenniskeskuksessa pelaamassa, tila on viihtyisä ja pelaaminen edullisempaa kuin pääkaupunkiseudulla. Myös valmennuksen taso täällä on todella korkea”, Sanni iloitsee.

“Houkuttelevinta Suomusjärvellä on se, että täällä on tilaa elää ja kokea, nähdä kauas. Mutta on myös aikaa kohtaamisille, uusille tuttavuuksille ja keskusteluille.”

”Suomusjärvellä
on tilaa elää ja
kokea, nähdä
kauas.”

(1/2020)