Hyppää sisältöön

Anamaria Rusi rentoutuu keikkojen välillä omassa rauhassa

Rauhalliselta vanhalta omakotitaloalueelta Salon Märynummella löytyy koti, jonne laulaja Anamaria Rusin on helppo palata rentoutumaan keikkojen välillä. Iso talo tarjosi mahdollisuuden myös kotistudion rakentamiseen ja lauluharjoitteluun, vaikka korona-aika leikkasikin keikkailusta ison siivun.

Oma talo ja piha

Anamaria muutti miehensä Kimin ja perheen koiran kanssa Saloon Naantalista, jossa pariskunta ehti asua muutaman vuoden ajan. Koska muutto tapahtui lokakuussa, odottaa Anamaria jo innolla tulevaa kesää.
–Asuimme ennen rivitalossa, mutta nyt meillä on kunnon piha ja puutarha. Syksyllä emme ehtineet tehdä pihalle mitään, mutta ensi kesänä tarkoitus olisi laittaa kukkia ja ehkä siirtää muutama puu, hän suunnittelee.
–Lisäksi odotan, että tulee lämmintä ja pääsemme grillaamaan ja ottamaan aurinkoa omalla pihalla, Anamaria haaveilee.
Talvinen omakotitaloasuminen on tarjonnut romanialaissyntyiselle Anamarialle myös uusia elämyksiä.
–Kim halusi ehdottomasti, että kokeilen mennä saunasta lumihankeen ja olihan se aika jäätävää. Lammella on myös avanto, mutta se saa jäädä ensi talveen, hän nauraa.

Lähellä luontoa ja kaikkea

Anamarian ja Kimin talo sijaitsee metsäisellä alueella lähellä lampea. Luonto on lähellä ja se olikin yksi syy muuttaa Saloon.
–Luonnossa liikkuminen rentouttaa ja inspiroi minua, Anamaria kertoo.
–Yleensä olen keikoilla 2–3 päivää viikosta ja kun pääsen kotiin, haluan rauhoittua ja rentoutua. Täällä se on helppoa, kun voi vain astua ulos ovesta ja lähteä kävelylle. Naapurustokin vaikuttaa mukavalta. Moni on toivottanut jo somessa tervetulleeksi ja yksi kävi ihan ovella asti.
Luonnon lisäksi myös Salon sijainti oli pariskunnalle tärkeä. Anamarian keikat sijoittuvat paljon Etelä-Suomeen ja risteilyaluksille, joten keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet painoivat vaakakupissa.
–Tästä ajaa Turkuun ja laivoille noin kolmessa vartissa, joten työmatkaan ei kulu liikaa aikaa, itsekin risteilyisäntänä työskentelevä Kim toteaa.

Laulajalle tehty talo

Mutta mistä talo sitten löytyi?
–Facebookista, Anamaria nauraa.
–Näimme, kun Vappu Pimiä suositteli somessa Saloa ja selailimme hiukan tarkemmin. Sitten löysimme tämän talon ja se oli menoa, Kim muistelee.
Talo onkin laulajalle tehty, sillä siinä asui aikaisemmin jazzmuusikko. Muistona tästä terassin kaiteesta löytyy nuottikuviota.

Anamaria Rusi on romanialaissyntyinen laulaja-lauluntekijä ja muusikko. Hän on kilpaillut The Voice of Finlandin seitsemännellä kaudella sekä on yksi All Together Now Suomi -musiikkiviihdeohjelman tähtituomari.

www.anamariarusi.com
www.instagram.com/anamariarusiofficial

Luonnon lisäksi myös Salon sijainti oli pariskunnalle tärkeä. Anamarian keikat sijoittuvat paljon Etelä-Suomeen ja risteilyaluksille, joten keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet painoivat vaakakupissa.

–Näimme, kun Vappu Pimiä suositteli somessa Saloa ja selailimme hiukan tarkemmin. Sitten löysimme tämän talon ja se oli menoa, Kim muistelee.

Tutustu muuttajien tarinoihin

Sainion perhe muutti pääkaupunkiseudulta Saloon: ”Tuntuu kuin oltaisiin lomalla.” Luonto, lapsiystävällisyys ja arjen helppous saivat kuusihenkisen perheen vaihtamaan rivitalokodin Helsingissä omakotitaloon Salossa. ”Helsingissä matkoihin meni moninkertainen aika. Täällä vielä etäisyyksistä puhutaa kilometreinä, kun Helsingissä merkittävämpää on matkaan kuluva aika.”
Salon Märynummelle Naantalista muuttanut Anamaria rentoutuu keikkojen välillä omassa rauhassa. Luonnon lisäksi myös keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet painoivat vaakakupissa. "Näimme, kun Vappu Pimiä suositteli somessa Saloa ja selailimme hiukan tarkemmin. Sitten löysimme tämän talon ja se oli menoa."
Varsinais-Suomen Vuoden Kylään 2020 – Hajalaan muuttaneet Elina ja Leevi ovat tyytyväisiä. ”Täältä on sen verran hyvät liikenneyhteydet, että työmatka on vain kymmenen minuuttia pitempi kuin mitä se oli Turun sisäisessä liikenteessä”, Leevi huomauttaa.
Näin Savolaisesta tuli salolainen. "Kummallakaan ei ollut mitään siteitä Salon seudulle Akun työn lisäksi, joten meillä ei ollut mielessämme mitään tiettyä aluetta, Juuli-Maaria kertoo. –Sen verran tiesimme, että haluamme asua omakotitalossa ja mieluiten Salon länsipuolella lähellä moottoritietä".
Haussa oli sopiva paikka Etelä-Suomesta potentiaalisten asiakkaiden läheltä, rannikolta, jossa pääsee veneilemään ja sopivalla etäisyydellä lentokentästä. Kaupungissa emme halunneet asua, Simon linjaa. Näillä tiedoilla ja sopivalla hintatasolla Oikotiessä valinta osui Särkisalon Förbyhyn, josta löytyi erinomainen rantakiinteistö, jossa palvelut ja koulu olivat sopivan lähellä.
Mattiloiden oma etätyö on sujunut hyvin, ja he ovat työskennelleet korona-aikaan mökillä enemmän kuin kotonaan Helsingissä. Viihdymme toki kaupungissakin, mutta Salon ja Perniön palvelut riittävät meille mainiosti.
Oopperalaulajat Saara ja Jussi ostivat Salon Lukkarinmäestä yli satavuotiaan hirsitalon. ”Juna- ja bussiyhteydet Salosta pääkaupunkiseudulle toimivat erinomaisesti, eikä matka-aikaan mene paljoa enempää kuin pääkaupunkiseudun sisäisessä liikenteessä”
Nina Malin sai Salosta sujuvamman elämän. Ajatus Saloon muuttamisesta alkoi konkretisoitua koronavuoden aikana, kun etätyö toi ahaa-elämyksen, ettei Helsingissä asuminen olekaan työn kannalta välttämätöntä.
Se oikea löytyikin Salosta. Haapalat olivat etsimässä uutta asuntoa, kun talo Viitankruunussa hurmasi ensikohtaamisella. Ja niin Karoliinasta tuli paluumuuttaja. Myös aktiivinen asukasyhdistys on Haapaloille plussaa. Viitankruunussa asukkaat kehittävät aluetta aktiivisesti ja uudet tulokkaat otetaan vastaan lämpimästi. –Olemme ehtineet tutustumaan jo useampaan naapuriin.
Mia asui Helsingissä 45 vuoden ajan ennen kuin totesi kaipaavansa maaseudun rauhaa ja muutti Perniöön. Nyt hän asuu kahden kissansa kanssa pienessä satavuotiaassa torpassa lammen rannalla ja on tyytyväisempi kuin koskaan.
Sanni muutti maailmalta Suomusjärven rauhaan. "Suomusjärvellä on tilaa elää ja kokea, nähdä kauas. Mutta on myös aikaa kohtaamisille, uusille tuttavuuksille ja keskusteluille."
Päivi kehuu, miten hyvä Salossa on kasvattaa lapsia. Etäisyydet töihin, päiväkotiin ja harrastuksiin ovat lyhyet, eikä aika kulu ruuhkassa istuessa.
Unelmien perässä kulkenut Nina Sirén yhdisti kodin ja työn Mathildedalissa. "Salo on ihmisen kokoinen kaupunki. Keskustassa on kaupat ja täältä saa kaiken tarpeellisen."
Helsingistä takaisin kotiin muuttanut Niina. "Etätyön teko sujuu ja liikkeelle lähtö on helppoa, ihanteellinen sijainti Turkuun tai Helsinkiin työmatkalle suuntaaville."

Kaikki muuttajatarinat

Vaihda kallis elämä rikkaaseen – muuta Saloon!

Saloon.fi