Nuoret työnhakijat

Etsivä nuorisotyö

Salon kaupungin etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa 15 - 29 -vuotiaita, jotka ovat tällä hetkellä tai jäämässä ilman opiskelu- tai työpaikkaa. Etsivässä nuorisotyössä tuetaan jokaista omien vahvuuksien ja kiinnostusten kohteiden löytämisessä sekä tulevaisuuden suunnittelussa. Etsivältä nuorisotyöntekijältä voi pyytää neuvoa hakemusten täyttämiseen tai aikavarausten tekemiseen tarvittaviin palveluihin. Mahdollista on myös yhdessä lähteä tutustumaan oppilaitoksiin tai vaikka nuorten työpajatoimintaan.

Etsivä nuorisotyöntekijä päivystää tiistaisin klo 12.30 - 15 Voimalassa (Vilhonkatu 2).
Tervetuloa juttusille.
Lue lisää etsivän nuorisotyön palveluista täältä.

Nuorten työpajatoiminta

Nuorten työpajatoiminta on juuri sinulle salolainen 15-25 -vuotias nuori, jos olet ilman opiskelu- ja työpaikkaa.
Pajatoiminta tarjoaa sinulle mahdollisuuden työelämän ja arjen harjoitteluun sekä oman tulevaisuutesi suunnitteluun omista henkilökohtaisista tarpeistasi lähtien.
Lue lisää työpajatoiminnasta täältä.

Ohjaamo

Ohjaamo on alle 30-vuotiaille nuorille suunnattu palvelupiste, josta nuori voi saada neuvoja mihin tahansa mieltä askarruttavaan kysymykseen. Ohjaamon ideana on, että nuori saa mahdollisimman kattavasti tietoa ja neuvoa tarpeidensa mukaan.
Ohjaamossa on työntekijä paikalla päivittäin klo 10 - 16. Ohjaamossa ja samoissa tiloissa toimivassa Voimala 2.0:ssa on myös viikoittain vaihtuvia asiantuntijoita päivystämässä, edustettuina ovat mm. Kelan ja sosiaalityön palvelut.

Ohjaamosta saat ohjausta ja neuvontaa muun muassa työhön ja työllistymisen tukemiseen, urasuunnitteluun, kouluttautumiseen, asumiseen ja talouden hallintaan liittyen. Ohjaamon kautta on mahdollista saada tietoa nuorille suunnatuista palveluista, kursseista ja ryhmistä, kansainvälistymisen mahdollisuuksista, sekä paikallisista tapahtumista.
Ohjaamossa päivystää viikoittain TE-palveluiden asiantuntija, joka on yksinomaan nuorten käytettävissä. Lue lisää Ohjaamon toiminnasta täältä.