Hyppää sisältöön

Uratarinat

Jouni Töyry, kiinteistöhuoltomies
Tilapalvelut

Kiinteistöhuoltomies Jouni Töyry.

Mukava tutustua Jouni – kerro hieman itsestäsi.
– Olen 50-vuotias syntyperäinen salolainen. Elämänmittainen harrastukseni on koripallo, joka alkoi Vilppaassa eskari-ikäisenä. Vuonna 2002 päätin pelaajaurani Vilppaan edustusjoukkueessa, mutta valmennan yhä vapaa-ajallani korisjunnuja ja palloilen divarissa. Arkeen kuuluu myös paljon penkkiurheilua.

Mikä on koulutustaustasi?
– Minulla on keskiasteen koulutus toiselle alalle. Pelaajauran jälkeen muutin perhesyistä Kuopioon, missä ensimmäinen työpaikka löytyi Niiralan jäähallilta. Noiden vuosien pohjalta suuntasin kiinteistöalalle. Tällä alalla myös työ opettaa tekijäänsä.

Kuinka päädyit Salon kaupungille töihin?
– Yhdentoista Kuopiossa vietetyn vuoden jälkeen päädyin Espoon kautta takaisin Saloon. Aluksi kävin pari vuotta Salosta Helsingissä töissä. Vuonna 2018 vanha pelikaveri vinkkasi avoimesta paikasta Salon kaupungilla, ja sillä tiellä ollaan.

Millainen on tavanomainen työpäiväsi?
– Aloitan aamun seitsemältä tarkistamalla, että kaupungintalolla on kaikki kunnossa töihin tulijoille. Tavanomaista työpäivää ei oikeastaan ole. Esimerkiksi vuodenajat, käynnissä olevat korjaustyöt sekä kaupungintalon tapahtumat ja erilaiset sattumukset määrittelevät päivän ohjelman. Työni on vaihdellen siistiä sisätyötä sekä ulkohommia.

Mitä osaamista työssäsi tarvitaan?
– Kädentaitoja, koordinointikykyä ja kokonaiskuvan hallintaa. Tapaan päivittäin paljon ihmisiä, joten vuorovaikutustaitoja tarvitaan myös.

Mikä työssäsi on parasta?
– Erilaisten ihmisten kohtaaminen ja työn vaihtelevuus. Yksikään päivä ei ole samanlainen.

Mikä työssäsi on haastavinta?
– Työssäni tulee usein tilanteita, jotka ovat ennakoimattomia ja välillä hankaliakin. Ongelmiin pitää reagoida nopeasti, etteivät ne vaikeuta muiden työskentelyä tarpeettomasti.

Parasta työpaikassani on?
– Työkaverit, ja erityisesti infon Hanna 😉. Toki myös säännöllinen työaika ja hyvät kunta-alan edut.