Hyppää sisältöön

Uratarinat

Piia Lång, rahoitussihteeri
Talouspalvelut

Talouspalveluiden rahoitussihteeri Piia Lång.

Mukava tutustua Piia – kerro hieman itsestäsi.
– Olen iloinen ja puhelias 45-vuotias salolainen. Varsinais-Suomessa aikaa on vierähtänyt jo reilu 30 vuotta, juureni ovat Pohjois-Satakunnassa. Minulla on kaksi aikuista poikaa ja teini-ikäinen tytär ja vapaa-aikani kuluukin pitkälti perheen parissa. Rentoudun musiikkia kuunnellen, elokuvia katsoen, ulkoillen ja sukkia kutoen.

Mikä on koulutustaustasi?
– Silloin kaukaisella 1990-luvulla, jolloin piti päättää mikä minusta tulee isona, päädyin opiskelemaan pukuompelijaksi. Jo opiskeluaikana lähdin osa-aikatöihin kaupan alalle, joka innoitti opiskelemaan merkonomiksi. Muutaman vuoden tuumailtuani jatkoin Turun ammattikorkeakouluun, josta valmistuin oikeustradenomiksi vuonna 2015. Tämän jälkeen opiskelin vielä finanssialan ammattitukinnon.

Kuinka päädyit Salon kaupungille töihin?
– Satuin huomaamaan kolme vuotta sitten työpaikkailmoituksen, jossa haettiin työntekijää Salon kaupungin kirjaamoon. Hain paikkaa ja sillä tiellä ollaan. Kirjaamossa ehdin työskennellä toimistosihteerinä noin 1,5 vuotta, ennen kuin matka jatkui rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun lupasihteeriksi. Nykyisessä työssäni rahoitussihteerinä olen ollut vuoden 2022 elokuusta lähtien.

Millainen on tavanomainen työpäiväsi?
– Päivien kulku on hyvin vaihtelevaa. Jokaiseen päivään kuuluu sähköpostitse hoituvia asioita, jonka lisäksi hoidan erilaisia kaupungin kassoihin liittyviä tehtäviä, kuten raportointia ja opastusta. Jonkin verran teen valmistelevaa työtä talousjohtajalle, esim. viranhaltijapäätöksiä, sekä erilaisia rahoitukseen ja maksuvalmiuteen liittyviä tehtäviä.

Mitä osaamista työssäsi tarvitaan?
– Työssäni tarvitaan tarkkuutta ja täsmällisyyttä, erilaisten järjestelmien hallintaa sekä kykyä tarttua nopeastikin vastaan tuleviin tilanteisiin. Erilaisia ihmisiä kohdatessa kuuntelu- ja keskustelutaidosta on hyötyä. Raha-asioita pitää ymmärtää, samoin kirjanpitoa.

Mikä työssäsi on parasta?
– Työpäivien vaihtelevuus on mukavaa ja ajoittaiset haasteet tuovat lisäpotkua ja onnistumisten fiiliksiä arjen keskelle. Tässä työssä tapahtuu koko ajan uuden oppimista.

Mikä työssäsi on haastavinta?
– Eteen tulee vielä jonkin verran itselle uusia asioita, joiden selvittäminen ja ratkaiseminen vie normaalia enemmän aikaa. Päivät ovat välillä kiireisiä eikä aamulla suunniteltuihin tehtäviin pääse välttämättä käsiksi koko päivän aikana.

Parasta työpaikassani on?
– Kyllä se paras asia on ihmiset, joiden kanssa on tekemisissä työn merkeissä. Säännöllinen työaika ja pitkät lomat ovat myös huippujuttu!