Hyppää sisältöön

Osallistuva budjetointi

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat ovat mukana kaupungin rahojen käyttöä koskevassa keskustelussa, suunnittelussa ja päätöksenteossa.

Salossa osallistuvaa budjetointia toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021, jolloin toteutettaviksi kohteiksi valittiin Halikon frisbeegolfrata sekä Inkereen, Kuusjoen, Toijan ja Särkisalon ulkokuntoilualueet.

Määräraha

Vuoden 2022 talousarvioon on varattu 100 000 euroa osallistuvaan budjetointiin. Määräraha käytetään asukkaiden ehdottamiin ja valitsemiin toimenpiteisiin kaupungin alueella.

Yhdelle toteutukselle voidaan myöntää enintään 10 000 euron määräraha.

Tiedotteet
Salo yhdessä - osallistuvan budjetoinnin hankkeet edenneet
11.10.2022
Kaupunki on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen vuoden 2022 osallistuvan budjetoinnin hankkeiden toteuttamisesta yhteensä 11 eri tahon kanssa, jotka huhtikuussa valittiin jatkoon. Vuoden 2022 toimintaperiaatteena oli, että hankkeiden ehdottajien tulee olla itse sitoutuneita myös toteuttamaan ehdotuksensa, vaikkakin kaupunki tarjoaa asiantuntija-apua tarvittaessa. Osa hankkeista on jo kokonaisuudessaan toteutettu, osa kesken ja osan toteutus tapahtuu vasta syksyn aikana. Alla on […]
Tiedotteet
Avoin haku kulttuuripalveluiden vuoden 2023 ohjelmistoon
3.10.2022
Salon kaupungin kulttuuripalvelut hakee esityksiä, näytöksiä, konsertteja, työpajoja ja muuta ohjelmaa vuoden 2023 ohjelmistoon. Sekä salolaisille että vieraileville, eri alojen ammattitaiteilijoille, toimijoille ja työryhmille suunnattu avoin haku aukeaa maanantaina 3.10. ja on avoinna sunnuntaihin 30.10. asti. Avoimen haun kautta etsimme sisältöjä kaikenikäisille kohderyhmille. Ensisijaisesti ohjelmaa haetaan kulttuuritila Näkkäriin mutta mahdollisuuksien mukaan myös muihin vuoden 2023 […]

Vuoden 2022 osallistuvaan budjetointiin saadut ehdotukset

Lisätietoja

Lisätietoja antaa hyvinvointikoordinaattori Hilpi Tanska
050 344 5463, hilpi.tanska@salo.fi