Ladut ja kuntoradat

Salossa on 87 kilometriä latuja, joista 50 km on valaistu. Valaistuilta laduilta valot sammuvat klo 22.00.
Osa kuntoratojen valoista on hämäräkytkimen takana ja osa valoista toimii ajastuksella.

Tarkista latutilanne

  • puhelimitse Urheilupuiston numerosta p. 02 778 4725
  • tekstiviesti p. 044 778 4725 Urheilupuiston aukioloaikoina (ma-pe 8-21.30, la 9-18, su 12-21)

Ladut kartalla

Halikko
Kärävuori (Halikko kk.)
2,5 km. Latua ei enää ajeta 1.1.2014 alkaen. Osoite: Kuruntie, 24800 Halikko. Kuntoradan viereen tulee ulkokuntoilutelineet 9/2019.
Sijainti
Profiili

Mustamäki
Valaistu 1 km. Kuntorata sijaitsee urheilukentän ympäristössä koulun ja asuntoalueen välittömässä läheisyydessä, palvelee asukkaita lähiliikuntapaikkana. Kuntoradan valaistus on kokonaisuudessaan (myös tolpat) uusittu syksyllä 2012 ja toteutettu led-valaisimin. Osoite: Mustamäentie, Halikko as.

Märynummi
Valaistu latu 3,4 km ja 0,8 km valaisematon. Perinteinen ja luisteluhiihto. Tykkilumilatu. Alueelta lähtee myös Märynummen kyläyhdistyksen hallinnoima 5,5 km:n pituinen retkeilyreitti, lue lisää ja frisbeegolf-rata. Osoite: Hirvitie 92, 25250 Märynymmi. Märynummella Halikko-Marttilatieltä Hirvitietä noin 500m.
Sijainti
ProfiiliKiikala
Lentokenttä
N. 7,5 km;n pituinen latu, mahdollisuus myös noin 1,5 km:n silmukkalenkille (sopii loistavasti lapsille). Perinteisen valaisematon latu, vaihtelevassa nummimaastossa, jossa lumi pysyy pitkään. Puolustusvoimien ja yksityisten mailla. Paikoitus on Oinasjärventien varressa Kultalähteen opaskyltin kohdalla. Ladulle pääsee tien vastakkaiselta puolelta.

Kisko
Kaukuri
2,4 km:n pituinen valaistu latu perinteiseen- ja luisteluhiihtoon. Osoite: Metolantie 60, 25460 Kisko.
Sijainti
Profiilli

Kuusjoki
Kuusjokitalo
Kuusjokitalon maastossa vapaan ja perinteisen tyylin ladut. Valaistu. Osoite: Ylikulmantie 317, 25330 Kuusjoki.
Sijainti
Profiilli

Muurla
Muurla
Valaistu 2,7 kilometrin latu perinteiseen- ja luisteluhiihtoon sekä 800 metrin latu. Laavu reitin varrella! Osoite: Urheilutie 1, 25130 Muurla.
Sijainti
ProfiiliPerniö
Melassuo
Valaistut ladut 1 km (helppo), 1,5 km (tykkilumi, helppo), 2,3 km (keskivaativa), 3,5 km (keskivaativa) ja 5 km (vaativa) mittaisia perinteisellä että luistelutyylillä. Osoite: Erveläntie 16, 25500 Perniö. Melassuolle tulee ulkokuntoilutelineet 9/2019.

Sijainti
ProfiiliPertteli
Hähkänä
1,8 km:n valaistu latu perinteiseen ja luisteluhiihtoon. Lähtö koulun vierestä. Osoite: Mäntykankaantie 2, 24280 Salo.
Sijainti
ProfiiliInkere (Kajala)
1,6 km + lisälenkki 1 km valaistu latu sekä perinteiseen- että luisteluhiihtoon. Sopivia lenkkejä myös lapsille. Osoite: Tortosmäentie 9, 25190 Pertteli.Salo
Tupuri
Opastauluun on merkattu eri lenkkien pituuksia ja niitä yhdistämällä jokainen löytää varmasti itselleen sopivan pituisen lenkin. Valaistut ladut 0,5km (Lampilenkki, helppo), 1,6 km (Tammenlenkki, keskivaativa), 1,9 km (Keskilenkki, keskivaativa), 2,5 km (Laavulenkki, keskivaativa) ja 3,5 km (takalenkki, keskivaativa). Opastus hiihtoladulle on Kuntoparkin parkkipaikalta (Kalkkimäenrinne 80), Tupurin hiihtomajan pysäköintialueelle voi myös pysäköidä. Ladut perinteiselle- ja luisteluhiihdolle. Laavu löytyy laavulenkiltä.
Sijainti
Profiili

"Mobiililuontopolku Tupurissa Tupurin koulu on Uskelan koulun vetämässä Koulumetsä-hankkeessa (OSOS =Open school for Open society) mukana. He ovat Seppo.io -ohjelmalla (verkkopohjainen) tehneet ensimmäisen mobiililuontopolun. Ohjeet " Tämä ei ole liikuntapalveluiden ylläpitämä asia.

Isohärjänmäki
Valaistu 2,6 km:n pituinen latu. Ladut perinteiselle- ja luisteluhiihdolle.
Lähtöpaikka: Isohärjänmäenkadun parkkipaikka. Ajo-ohje: Salaistentieltä Isohärjänmäkeen. Osoite: Isohärjänkatu, 24240 Salo.
Sijainti
Profiili

Pahkavuori
Valaistu 0,8 km:n kuntorata, ei latua. Kuntoradan ympäristössä frisbeegolf-rata. Sijaitsee Pahkavuoren asuntoalueen keskellä.

Urheilupuisto, Golf-kenttä
Golfkentän latu n. 4 km. Auton voi jättää uimahallin pysäköintialueelle, Anistenkatu.

Suomusjärvi
Kitula
Valaistu 1 km:n pituinen kuntorata sekä perinteiseen että vapaaseen tyyliin, lisälenkki yleisurheilukentällä (n. 350m). Opastus: Jamentie 6, 25410 Suomusjärvi. Kitulantien ja yleisurheilukentän väliin tulee ulkokuntoilutelineet 9/2019.

Sijainti
Profiili

Muurla laavu

Muurlan kuntoradan varrella laavu (Muurlan Vihuri ylläpitää).


Ulkoilureitit

Kun mielesi halajaa pyöräilyreitille, patikoimaan tai kuntoilemaan kuntoradalle jalkasin tai lumisena aikana suksilla, olet juuri oikealla sivulla!

Tutustu keväällä 2018 valmistuneeseen retkeilyesitteeseen

Rannikkoreitti

Teijon Kansallispuisto
luontoon.fi/teijo sivuilla sanottua: Teijon kansallispuistossa luonnonrauha kohtaa historiallisten ruukkikylien nykyelämän ja käsityöläisperinteet. Ruukkikylistä pääset suoraan kansallispuiston vaihtelevaan meri-, järvi- ja suomaisemaan patikoimaan, melomaan ja kalastamaan. Teijosta nautit jo päiväkäynnillä, tai voit kruunata elämyksen yöpymällä kansallispuiston tähtitaivaan alla tai ruukkikylän viehättävissä majoituspaikoissa.
Asiakaspalvelu: Teijon luontokeskus, Matildanjärventie 84, 25660 Mathildedal. P. 0206 39 4700, teijo(at)metsa.fi

Halikon Märynummen retkeilyreitti
Märynummen kyläyhdistyksen ylläpitämä 5,5 km:n retkeilyreitti lähtee kuntoradan opastaulun luota Hirvitieltä. Tutustu reittiin!

Perniö Ellun polku
Perniön Pirteiden ylläpitämä 5,5 km merkattu kävelyreitti, joka lähtee Perniön liikuntahallilta.

Retkeilyreitit kartalla

Mustamäen kuntoradalta