Hyppää sisältöön

Kursseja työttömille

Salon kaupungin työllisyyspalvelut ja kansalaisopisto järjestävät salolaisille työttömille työnhakijoille
maksuttomia kursseja myös syyskaudella 2022

Nämä Salon kaupungin työllisyyspalveluiden ja kansalaisopiston toteuttamat kurssit on tarkoitettu työttömille työnhakijoille, jotka ovat oikeutettuja kuntouttavaan työtoimintaan.

Toiminnan voi aloittaa te-toimiston asiantuntijan tai kuntakokeilun omavalmentajan ja sosiaaliohjaajan kanssa tehdyn aktivointisuunnitelman jälkeen toiminta on maksutonta. Kurssin ajalta on mahdollista saada kulu- ja matkakorvaus. Ota yhteyttä viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkamispäivää kuntouttavan työtoiminnan ohjaajien puhelinnumeroihin 044 778 3091 ja 044 778 3095.

090958 KuTy: Suomen kieltä

26.9.–19.12., oppitunteja 63,96
Kansalaisopiston ATK-luokka 2 (2. krs),
Ylhäistentie 2
Ma 9–13.15
FM Suvi Puolakka
Kurssilla harjoitellaan ja vahvistetaan suomen kieltä: puhumista, lukemista, kirjoittamista ja tärkeimpiä kielioppiasioita. Kurssilaisten toiveet ja lähtötaso otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Kurssi sopii kaikille maahanmuuttajille, jotka haluavat kerrata ja oppia suomen kieltä rennossa ilmapiirissä.

030201 KuTy: Hyvän mielen englantia Salo

9.9.–9.12., oppitunteja 69,29
Kansalaisopiston auditorio D113 (1. krs), Ylhäistentie 2
Pe 10–14.15
FM Jenny Heinonen
TAITOTASO B1.Kurssitapaamiset lähiopetuksena. Haluatko kerrata ja vahvistaa englannin kielen taitojasi rennossa ilmapiirissä? Kurssilla aktivoimme kielitaitoa jokapäiväisten aiheiden avulla, kasvatamme sana -ja ilmaisuvarastoa sekä tutustumme englanninkielisten maiden kulttuuriin ja ajankohtaisiin aiheisiin. Osallistujien toiveet kurssin sisällöstä otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon. Edellytyksenä englannin kielen perustaidot (A2) ja halu oppia uutta. Oppikirja sisältyy kurssiin.

030313 KuTy: De viaje – Espanjaa matkailijoille

30.8.–29.11, oppitunteja 69,29
Kansalaisopiston yleisluokka 3 (2. krs),
Ylhäistentie 2
Ti 11–15.15
FM Päivi Leikkonen
TAITOTASO A1. Tämä on käytännönläheinen espanjan matkailupainotteinen kurssi sinulle, joka haluat oppia kieltä alusta alkaen tai olet joskus opiskellut espanjaa, mutta haluat kerrata ja vahvistaa unohtunutta taitoa. Kurssilla opit runsaasti Espanjassa matkaillessa tarvittavaa sanastoa ja fraaseja, ja opit tekemään ostoksia, tilaamaan ravintolassa, liikkumaan itsenäisesti kohteessa ja varautumaan myös ongelmatilanteisiin. Kurssin jälkeen voit jatkaa opiskelua itsenäisesti, oppimateriaali, jonka saat kurssilta, soveltuu siihen hyvin. ¡Bienvenidos a estudiar!

031001 KuTy: Freut mich!

Saksan alkeisjatko
1.9.–1.12, oppitunteja 69,29
Kansalaisopiston yleisluokka 3 (2. krs),
Ylhäistentie 2
To 11–15.15
FM Päivi Leikkonen
TAITOTASO A1.Tervetuloa saksan alkeiden jatkokurssille oppimaan kieltä ja tutustumaan saksankielisten maiden kiehtovaan kulttuuriin! Kirjan aiheet ovat ajankohtaisia ja sanavarasto karttuu heti alusta lähtien. Kurssi sopii sinulle, jos olet joskus opiskellut hiukan saksaa, esim. kevään 2022 kurssilla, tai sinulla on unohduksissa oleva koulusaksa takana. Oppikirjan saat kurssilta. Willkommen!

040707 KuTy: Youtubettamisen kurssi Salo

21.9.–14.12, oppitunteja 63,96
Kansalaisopiston kieliluokka 2 (2. krs),
Ylhäistentie 2
Ke 10–14.15
Musiikkiteknologi Kari Laaksonen
Tervetuloa Youtubettamisen kurssille, jossa tehdään oma Youtube -kanava. Miten luoda sisältöä ja kuinka saada näkyvyyttä. Miten täyttää videoiden tiedot ja tagit? Kurssilla tutustutaan erilaisiin kameroihin ja kännykkä sovelluksiin ja niiden lisävarustuksiin. Tutustumme myös video ja kuva käsittely softiin, Final cut pro X, Davinci resolve, Gimp ja Canva.

040708 KuTy: Kotistudio kuntoon Salo

13.9.–13.12, oppitunteja 63,96
Kansalaisopiston kieliluokka 2 (2. krs),
Ylhäistentie 2
Ti 10–14.15
Musiikkiteknologi Kari Laaksonen
Tervetuloa hankkimaan äänittämisen maailmaan liittyvää tietoa ja taitoa aivan ruohonjuuritasolta lähtien. Kurssi sopii siis aloittelijoille, laitteistohankintoja miettiville, musiikin harrastajille tai kokeneemmallekin tekijälle. Kurssilla selviää, mitä valmiuksia ja laitteistoja äänittämisessä tarvitaan sekä kuinka varsinainen äänitystilanne saadaan mallikkaasti toteutettua. Samalla selviää, kuinka saat oman tietokoneesi valjastettua äänityskelpoiseksi laitteeksi. Pääset itse tutustumaan erilaisiin maksuttomiin ohjelmistoihin ja opit niiden peruskäyttöä. Kurssilla tietenkin perehdytään myös kaiutinjärjestelmiin, mikrofoneihin, akustiikkaan, äänenkäsittelyyn jne. Ohjaavan musiikkiteknologin kanssa voi keskustella kaikista mieltä askarruttavista asioista. Rohkeasti mukaan! Osa kurssitapaamisista pidetään Raja-Audion äänitysstudiolla, osa kansalaisopiston ATK-luokassa. Kurssin loppupuolella pääset kokemaan äänittämisen riemut käytännön tilanteessa. Minkäänlaista aiempaa äänitysalan kokemusta ei tarvita.

050903 KuTy: Grafiikkaa ja sekatekniikoita

14.9.–14.12, oppitunteja 69,29
Piritan grafiikan luokka, Hämeentie 34
Ke 9–13.15
Kuvataideopettaja TaM Sara Ilveskorpi
Laajenna taidereviiriäsi ja tule opettelemaan sekatekniikoita, sekä tutustumaan taidegrafiikan menetelmiin. Kurssin aikana käydään Taidemuseo Veturitallin näyttelyssä. Tavoitteena on virkistyä ja ruokkia orastavaa taidekipinää.

050904 KuTy: Keramiikka

6.9.–13.12, oppitunteja 69,29
Piritan keramiikan luokka, Hämeentie 34
Ti 11–15.15
Keraamikko Johanna Sarparanta
Kurssilla tutustutaan keramiikan menetelmiin, käsinrakennukseen ja vapaaseen muotoiluun. Tehdään käyttöesineitä ja veistoksia. Opetellaan pintakäsittelyn menetelmiä ja patinointia. Kurssin aikana vieraillaan myös näyttelyissä. Tavoitteena on virkistyä ja löytää uusi harrastus kuvataiteesta. Tervetuloa tutut ja uudet tutut.

070206 KuTy: Matalan kynnyksen teatteriryhmä

12.9.–12.12, oppitunteja 69,29
Kulttuuritila Näkkäri, (1.krs),
Ylhäistentie 2
Ma 10–14.15
Näyttelijä Saija-Reetta Kotirinta ja
teatteriopettaja Elina Sarno
Haluatko kehittää vuorovaikutustaitojasi tai saada lisää rohkeutta ja itsevarmuutta sosiaalisiin tilanteisiin? Tai oletko haaveillut näyttelemisestä, mutta tuntuu, että uskallus ei riitä? Matalan kynnyksen teatteriryhmässä harjoitellaan luottamusta itseen ja ryhmään sekä oman osaamisen sanallistamista ja omien tarinoiden kerrontaa. Kurssi tarjoaa turvallisen ilmapiirin itseilmaisun alkeiden ja ryhmätyöskentelyn harjoittelemiseen. Teatteri on monia eri taiteen aloja yhdistävä taidemuoto. Se tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden kiinnostua ja osallistua omien voimavarojensa ja uskalluksensa mukaan.

070404 KuTy: Sirkuskurssi

6.9.–13.12, oppitunteja 69,29
Kulttuuritila Näkkäri, (1.krs),
Ylhäistentie 2
Ti 10–14.15
Sirkustaiteilija Eikka Alatalo
Sirkuskurssilla harjoitellaan eri sirkuslajeja tavoitteellisesti, mutta rennolla meiningillä. Sirkustekniikoiden harjoitteleminen kehittää fyysistä kuntoa, koordinaatiota ja luovuutta. Tutustumme muun muassa jongleerauksen ja akrobatian saloihin sekä käymme läpi työ-, opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia esittävien taiteiden alalla. Kohotamme kuntoa ilman lisäpainoja tehtävällä voimaharjoittelulla ja venyttelyllä. Kurssi tarjoaa mahdollisuuksia itsensä toteuttamiseen ja vaikkapa uuden harrastuksen löytämiseen. Osallistujien valmiudet ja kiinnostuksen kohteet otetaan huomioon joustavasti ja haasteellisuutta lisätään asteittain. Aiempaa kokemusta sirkuksesta ei vaadita.

090901 KuTy: tekstiilikäsityöt syksy

16.9.–16.12, oppitunteja 69,29
Kansalaisopiston käsityöluokka (2. krs),
Ylhäistentie 2
Pe 10–14.15
TaM Liisi Huotari, Reija Rantanen, Artesaani Jenny Sainio
Opiskelijoiden toiveiden mukaan erilaisia käsitöitä tekstiilitöihin painottuen, esimerkiksi vaatteiden tai sisustustekstiilien ompelua, neuleita, virkkausta, makramea, kirjansidontaa, huovutusta, helmikoruja, värjäystä, kirjontaa, kudontaa, korjausompelua, tuunausta tai tilkkutöitä. Opiskelijat voivat tehdä keskenään erilaisia töitä.

110901 KuTy: Tietokoneen peruskäyttötaidot haltuun!

6.9.–13.12, oppitunteja 69,29
Kansalaisopiston ATK-luokka 1 (2. krs),
Ylhäistentie 2
Ti 9–13.15
Tradenomi Kai Åkerfelt
Haluatko opetella tietokoneen käytön perustaidot tai oletko unohtanut ne? Tällä rennolla ja rauhallisesti etenevällä kurssilla käymme läpi tietokonetaitojen alkeet ja tekstinkäsittelyn sekä Internetin käytön perusniksit. Teemme jokaiselle ilmaisen sähköpostilaatikon ja harjoittelemme sähköpostin perusasiat kuntoon. Opimme myös, miten liitetiedostoja avataan, lähetetään ja tallennamme niitä tietokoneeseen. Tutustumme keskeisiin Internetin tarjoamiin sähköisiin palveluihin, muun muassa TE-palveluiden, Kelan nettisivuihin, pankkipalveluiden hoitamiseen, lippujen tilaamiseen tietokoneella tai älypuhelimella ja moniin muihin. Tekstinkäsittelyssä keskitymme asiakirjan kirjoittamiseen ja miten asiakirjasta saa muokattua visuaalisesti hyvän näköisen. Tallennamme asiakirjoja ja kuvia myös tietokoneen muistiin kansioihin ja haemme niitä kansioista. Aikaa riittää myös sosiaalisen mediaan, Facebookin, YouTuben ja muiden netistä löytyvien iloisten asioiden tutustumiselle! Kurssin alussa voit esittää myös omia toiveita kurssin aiheista. Minkäänlaisia tietokoneen käytön taitoja sinulla ei tarvitse olla osallistuaksesi kurssille.

110902 KuTy: Sähköinen asiointi ja pilvipalveluiden hyödyntäminen tietokoneella ja älypuhelimella

8.9.–8.12, oppitunteja 69,29
Kansalaisopiston ATK-luokka 1 (2. krs),
Ylhäistentie 2
To 9–13.15
Tradenomi Kai Åkerfelt
Kurssitapaamiset lähiopetuksena. Kurssilla on tarkoitus opetella ilmaisten hyödyllisten ohjelmien käyttöä ja asennusta. Pilvipalvelua hyödyntäen voimme mm. käyttää tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta- ja esitysohjelmia täysin ilmaiseksi. Harjoittelemme myös Android-puhelimen hyötykäyttöä ja puhelimiin liitettävää pilvipalvelua. Kurssilla opit myös, miten tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen saa liitettyä samaan pilvipalveluun. Tällöin sama tieto on käytettävissä kaikissa liitetyissä laitteissa. Sähköisten asiointipalveluiden tarjonta netissä lisääntyy huimaa vauhtia. Tarvitsetko lisää rohkeutta asioida netissä? Asiointi pankkien, vakuutusyhtiöiden, kelan ja verottajan kanssa hoituu kätevästi netin välityksellä. Ajanvaraukset lääkäriin, laboratorioon ja monet muut internetistä löytyvät palvelut ovat jo nyt jokaisen tietokoneen käyttäjän ulottuvissa. Voit tarkistaa omat potilastietosi ja reseptit Kanta palvelusta. Paneudumme myös sosiaalisen median saloihin ja mitä hyötyä niistä on myös yritysmaailmassa. mm. Facebook ja Instagram. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan, sillä näitä taitoja tarvitset tulevaisuudessa! Kurssin alussa voit esittää myös omia toiveita kurssin aiheista.

140509 KuTy: Nykyisyyttä ja menneisyyttä Salo

7.9.–7.12, oppitunteja 69,29
Kansalaisopiston auditorio D113 (1. krs), Ylhäistentie 2
Ke 9–13.15
VTM Päivi Reponen-Koitto
Kurssin sisältö muovautuu opiskelijoiden kiinnostuksen mukaan. Mahdollisia aihekokonaisuuksia ovat ajankohtaiset yhteiskunnalliset tapahtumat meillä Suomessa ja maailmalla, itsenäisen Suomen historia esimerkiksi jonkin kirjan valossa, tutustuminen sukututkimuksen alkeisiinja lähiympäristön arkeologiset löydöt.