Oppilaaksi Salon musiikkiopistoon

oppilaaksi

Kuinka pyrin musiikkiopistoon?


Voit tutustua asiaan kevään "pyrkisinkö musiikkiopistoon"- esitteen ja pääsykoekaavakkeen avulla.

katso pääsykoeohjeet seuraavasta:


Pyrkisinkö musiikkiopistoon


Ilmoittautuminen pääsykokeisiin kaavake


Pääsykokeiden ajankohta 8.-9.5. 2019
Ilmoittautuminen pääsykokeisiin 24.-25.4. 2019


Ilmoittautuminen musiikkiopiston kansliassa, Nohterin talon 2.kerros. Osoite Länsiranta 2, 24100 Salo. Sisäänkäynti Nohterin talon takapihan kautta.

Voit ilmoittautua pääsykokeisiin myös opiston nettisivulla olevalla kaavakkeella, kts yllä!
Tulosta, täytä ja lähetä kaavake postitse opiston kansliaan 12.4.2019 mennessä.
Varaa pääsykoeaikasi puhelimitse soittamalla numeroon 044 7784640, toimistosihteeri Hannele Kilpeläiselle 16.4.2019 klo 10-12.

Pääsykokeissa oppilasvalinnat tehdään pääsykoepisteiden perusteella oppiaineittain käytössä olevien tuntien puitteissa.

Pyrkiminen ja oppilaaksi ottaminen

Musiikkileikkikouluun otetaan oppilaat ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika ja paikka ilmoitetaan kevään aikana lehdessä ja opiston nettisivulla, kts. musiikkileikkikoulun oma sivu!.

Soitinvalmennukseen ja perusopintoihin oppilas otetaan yleensä pääsykokeen perusteella. Oppilasvalinnat tehdään pääsykokeiden tuloksen perusteella oppiaineittain käytettävissä olevien tuntimäärien puitteissa. Ilmoittautuessaan pääsykokeisiin henkilöltä kysytään instrumentti (soitin tai laulu), johon hän ensisijaisesti haluaa. Koska kaikki lahjakkaatkaan pyrkijät eivät pääse opiskelemaan ensisijaisesti haluamaansa instrumenttia, on hyvä miettiä myös toissijainen instrumenttivaihtoehto. Soitinvalmennusoppilas voidaan ottaa perusopintoihin valmennusopetuksesta ilman pääsykoetta. Uusia oppilaita voidaan ottaa perusopintoihin myös orkesteri- tai bändikoulun kautta ilman pääsykoetta, tai ilmoittautumisen perusteella, jos oppilaita ei ole saatu perusopintoihin riittäväati pääsykokeiden, valmennuopetuksen tai orkesterikoulun kautta .

Orkesteri- tai bändikoulun valmennusoppilaat otetaan yleensä ilman pääsykoetta ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta voidaan ottaa myös pääsykokeiden kautta. Orkesteri- tai bändikouluun ilmoittautumisesta ilmoitetaan erikseen.